Aktualno

Šalja oštro na Deranju

Šalja oštro na Deranju

Ne možemo reći da nećemo uvesti liniju jer nema pješačkog prijelaza. Nema ga već 30 godina – oštar je bio zamjenik gradonačelnika Niko Šalja.

Naime, s direktorom Libertasa Đurom Deranjom je na jutrošnjem kolegiju komunalaca poveo žustru raspravu. Razlog je izmjena smjera kretanja linije broj tri za Nuncijatu. Naime, zatražena je promjena smjera kretanja ove autobusne linije na način da se istim putem kojim dolazi na Nuncijatu i vraća prema Gradu.

No, Deranja smatra kako to nije moguće bez autobusnih stanica u smjeru Ilijine glavice, te bez obilježenih pješačkih prijelaza, što bi za stanovnike Nuncijate predstavljalo potencijalnu opasnost prilikom prelaska D-8. Niko Šalja istaknuo je kako se taj problem nije rješavao godinama. Do realizacije projekta rekonstrukcije magistrale od Mosta do Ilijine glavice, kojim su predviđene tri autobusne stanice te tri pješačka pothodnika, predložio je da se broj 3 okreće na Mostu i prema Pilama prometuje magistralom uz zaustavljanje na stanici koja je već izgrađena kod Hotela Adria.

Više me sram što ta linija još nije uvedena – izjavio je Niko Šalja u raspravi o liniji 6A koja bi trebala prometovati prema glavici Babinog kuka. Sve su suglasnosti dobivene, a linija još nije zaživjela. Stoga će se ista uvesti u što skorije vrijeme, odnosno do kraja mjeseca.

Drugi razlog prepirke između Šalje i Deranje bili su polasci prigradskih linija s novog autobusnog kolodvora prema Primorju i Stonu. Naime, nakon što je Libertas zbog početka gradnje zgrade Atlantske plovidbe morao iseliti s prostora bivšeg autobusnog kolodvora, sve prigradske linije pa tako i one prema zapadu počele su prometovati s novog autobusnog kolodvora. Linije prema Stonu i Primorju tako s novog kolodvora idu prema Kantafigu te preko Mosta direktno na magistralu.

No, dijelu korisnika to ne odgovara nego traži da te linije idu kroz grad pa preko Ilijine glavice na Most.
– Za nas takva promjena znači mjesečno 2000 kilometara više te duže vrijeme vožnje – istaknuo je Đuro Deranja.

Na Šaljino pitanje što o svemu misle općine Ston i Primorje javila se i pročelnica Anita Burić dodajući kako su predstavnici Gornji sela istaknuli kako im ovako prometovanje s novog kolodvora pa na magistralu ne odgovara jer djeca iz popodnevne smjene ne mogu stizati na autobuse prema zapadu, te se nemaju čime vraćati doma.

– Nije dobro nešto mijenjati samo na osnovi zahtjeva dijela korisnika. Treba napraviti kompromis, a mislim da su te linije prvenstveno namijenjene djeci koja idu u školu – govorio je Šalja, dodajući kako zamjera što se o promjeni nisu obavijestili korisnici, što je Deranja odlučno odbacio.

No, na kraju se ispostavilo kako je zamjenik cijelu problematiku pogrešno shvatio jer linije prema Stonu i Primorju ni kad su kretale sa starog kolodvora nisu išle kroz grad na Ilijinu glavicu već su i tada išle prema Kantafigu pa na magistralu.

Na kraju je zaključak kako će se pokušati postići dogovor da se polasci autobusa pokušaju pomaknuti za 15-ak minuta kako bi djelca mogla stizati na vrijeme.
 
 
 
 
 

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist