Natrag
23.2.2019 12:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šakić i Skaramuca najbolji pomorci u državi

22.5.2012 @ 0:25 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Antun Šakić  i Matko Skaramuca učenici Pomorsko – tehničke škole Dubrovnik ovogodišnji su prvaci  državnog natjecanja  zanimanja  tehničara za brodostrojarstvo.

Antun Šakić u pojedinačnom je natjecanju  osvojio prvo, a Matko Skaramuca drugo  mjesto. Natjecanje se održalo u tehničkoj školi u  Šibeniku u organizaciji Agencije za strukovno obazovanje i obrazovanje odraslih, tehničke škole Šibenik.

Svoja znanja i vještine  učenici su pokazali iz radioničkih vježbi, mjernja istrošenja košuljice, zavarivanja, poznavanje rada na simulatorima brodskih  motora, te usvojenost teoretskog sadržaja. Sudjelovali su učenici iz škola  Bakra, Malog Lošinja, Zadra, Šibenika, Korčule, Splita i Dubrovnika.

Ovom pobjedom Dubrovčani su obranili prošlogodišnje osvajanje državnih prvaka, ponovno donijeli zlato u Dubrovnik i vjerodostojno osvjetlali obraz škole i predstavili sve njene kvalitete. Kao nagrada za uloženi trud Pomorska škola poklonit  će im putovanje brodom u talijanski grad Bari, a nadaju se i stipendiji Atlantske plovidbe koja je i lani prepoznala  i nagradila kvalitetu učenika.

U pripremi za osvajanje zlata učenike su i  ove godine pripremali njihovi mentori profesori Mato Bilić, Kuzma Gangai i Đuro Brboleža.

Hvalevrijedno je istaknuti i  zahvaliti turističkoj agenciji “Adriatic explore” koja je  pomogla u organizaciji putovanja  u Šibenik.

Učenicima i njihovim mentorima čestitamo!

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana