Zanimljivosti

Šakić i Skaramuca najbolji pomorci u državi

Šakić i Skaramuca najbolji pomorci u državi

Antun Šakić  i Matko Skaramuca učenici Pomorsko – tehničke škole Dubrovnik ovogodišnji su prvaci  državnog natjecanja  zanimanja  tehničara za brodostrojarstvo.

Antun Šakić u pojedinačnom je natjecanju  osvojio prvo, a Matko Skaramuca drugo  mjesto. Natjecanje se održalo u tehničkoj školi u  Šibeniku u organizaciji Agencije za strukovno obazovanje i obrazovanje odraslih, tehničke škole Šibenik.

Svoja znanja i vještine  učenici su pokazali iz radioničkih vježbi, mjernja istrošenja košuljice, zavarivanja, poznavanje rada na simulatorima brodskih  motora, te usvojenost teoretskog sadržaja. Sudjelovali su učenici iz škola  Bakra, Malog Lošinja, Zadra, Šibenika, Korčule, Splita i Dubrovnika.

Ovom pobjedom Dubrovčani su obranili prošlogodišnje osvajanje državnih prvaka, ponovno donijeli zlato u Dubrovnik i vjerodostojno osvjetlali obraz škole i predstavili sve njene kvalitete. Kao nagrada za uloženi trud Pomorska škola poklonit  će im putovanje brodom u talijanski grad Bari, a nadaju se i stipendiji Atlantske plovidbe koja je i lani prepoznala  i nagradila kvalitetu učenika.

U pripremi za osvajanje zlata učenike su i  ove godine pripremali njihovi mentori profesori Mato Bilić, Kuzma Gangai i Đuro Brboleža.

Hvalevrijedno je istaknuti i  zahvaliti turističkoj agenciji “Adriatic explore” koja je  pomogla u organizaciji putovanja  u Šibenik.

Učenicima i njihovim mentorima čestitamo!

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist