Grad

SAJAM ‘CONVENTA’ Dubrovnik najbolja kongresna destinacija u regiji

U Ljubljani je od 18. do 19. siječnja održan 9. specijalizirani sajam kongresne i incentiv ponude ‘Conventa’, za srednju i jugoistočnu Europu.

Na sajmu je nastupilo 145 izlagača i više od 300 organizatora poslovnih putovanja, od čega 178 inozemnih organizatora s europskog i američkog tržišta, a ostalo su organizatori poslovnih putovanja iz regije.

U srijedu, 18.siječnja 2017.održana je svečana dodjela nagrada najboljim kongresnim destinacijama, prema istraživanju stručnog kongresnog magazina ‘Kongres’ u Cankarjevu domu u Ljubljani.

Dubrovnik je proglašen najboljim u kategoriji Top 10 regionalnih kongresnih centara, a u ukupnom poretku, najboljim kongresnim destinacijama proglašeni su Prag, Istanbul i Budimpešta, dok je Dubrovnik, iako puno manja destinacija od konkurenata, ipak na četvrtom mjestu.

Direktor marketinga i osnivač specijaliziranog sajma ‘Conventa’, Gorazd Čad, rekao je da je ove godine kongresni i incentiv sajam Conventa u Ljubljani okupio rekordan broj izlagača, kao i organizatora poslovnih putovanja, te da se procjenjuje da se na sajmu održalo preko 4000 poslovnih sastanaka. Gospodin Čad je siguran da će sajam Conventa uvelike utjecati na tijek kongresne sezone koja predstoji.

Kongresni tajni kupci su za ocjenjivanje destinacija koristili razne kriterije, od prirodnih faktora, zatim prometne infrastrukture, također i turističke infrastrukture, te kongresne infrastrukture. Važna je bila i subjektivna ocjena destinacije, kao i marketinška ocjena destinacije. Važan faktor u ocjenjivanju je index kvalitete života, te također i globalni index mira, koji sve više utječe na cjelokupnu ocjenu.

Dubrovnik je još jednom dokazao da je uspješna svjetska turistička destinacija rangiranjem pri samom vrhu najboljih u kongresnoj industriji u Europi, te kao najbolja u regiji.

Pročitajte još

S GRADONAČELNIKOM NA POBREŽJU Ova cesta važna je za budućnost Dubrovnika

Dulist

ZBOG ‘PRSKALICA’ U utorak privremena regulacija prometa u Ulici Vladimira Nazora

Dulist

NAPREDUJU PUNOM PAROM Radovi u Ulici kardinala Stepinca gotovi do svibnja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija