Sport

ŠAHISTI ZA POVIJEST Konačno u eliti!

ŠAHISTI ZA POVIJEST Konačno u eliti!

Šahisti ŠK Dubrovnika osvojili su drugo mjesto na ekipnom prvenstvu 1. B hrvatske šahovske lige, koje se proteklog tjedna održalo na Malom Lošinju, te se prvi put u dugoj povijesti kluba plasirali u najviši rang natjecanja!

Dubrovački su šahisti u konkurenciji deset klubova do drugog mjesta i plasmana u hrvatsku šahovsku elitu – Premier HŠL 2017./2018. stigli s pet ekipnih pobjeda (najviše od svih u ligi), jednim neodlučenim rezultatom te tri poraza.
Dubrovčani su turnir otvorili fantastično, nanizavši četiri pobjede: protiv ŠK Mornara Split (3,5:2,5), ŠK Brda Split (4,5:1.5), ŠK Pule (4:2) te ŠK Zadra (5:1). Potom su uslijedili porazi od kasnijeg prvoplasiranog ŠK Đakova (1,5:4,5) te ŠK Bibinja (2,5:3,5) i HAŠK Mladosti Zagreb (3,5:2,5). Crna serija prekinuta je pobjedom protiv ŠK Vinkovaca (4:2), a meč u posljednjem kolu protiv ŠK Štridona iz Štrigove završio je 3:3.

-Zahvaljujem tvorcima moglo bi se reći toga čuda, francuskom velemajstoru Sebastienu Felleru, međunarodnim majstorima Željku Bogutu i Ivanu Galiću, FIDE majstorima Ivanu Benderu i Augustinu Brnasu i majstorskim kandidatima Tomislavu Šeparoviću i Ivu Ivankoviću. Zahvaljujemo i Gradu Dubrovniku i Dubrovačkom savezu športova koji su nas, prije svega i financijski podržali i svim ostalima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom pothvatu, u 84. godini postojanja dubrovačkog šahovskog kluba. Svi skupa zdravi i živi bili! – istaknuo je predsjednik ŠK Dubrovnika Bajro Sarić.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr