Grad

SAGA OKO ŽIČARE Lukšiću neprihvatljiv rok od 10 godina, Vlahušić saziva sastanak s vijećnicima

SAGA OKO ŽIČARE Lukšiću neprihvatljiv rok od 10 godina, Vlahušić saziva sastanak s vijećnicima

Davor Lukšić, predsjednik Uprave tvrtke Excelsa d.o.o., rok trajanja koncesije za žičaru od 10 godina smatra neprihvatljivim.

O tome je DuList pisao netom nakon što je takva odluka donesena na posljednjeoj sjednici Gradskog vijeća, a stav je Lukšić danas ponovio i gradonačelniku Andru Vlahušiću izrazivši negodovanje zbog smanjenja roka trajanja koncesije s dogovorenih 50 na 10 godina.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnika, Excelsa nekretnine ne bježi od plaćanja koncesijske naknade, kazali su, ali rok od 10 godina za njih je posve neprihvatljiv. Takav zaključak je u suprotnosti s temeljnim odrednicama dogovora iz lipnja prošle godine, na osnovu kojeg je u listopadu donesen Zaključak Gradskog vijeća kojim je određena i koncesijska naknadu u visini od 15% ostvarenih prihoda od prodaje karata za vožnju žičarom.

Gradonačelnik Vlahušić je rekao da će u najkraćem mogućem roku sazvati sastanak s predstavnicima svih političkih opcija koje participiraju u radu Gradskog vijeća s ciljem da se uz prisustvo predstavnika Excelse pokuša iznaći rješenje prihvatljivo za sve strane, budući da, istaknuo je, tvrtka već šest godina posluje bez koncesije, a gradski proračun ostaje bez značajnih sredstava koje bi mogao uprihodovati na temelju koncesijske naknade.
Iz Grada Dubrovnika podjsećaju kako je godišnji prihod proračuna Grada Dubrovnika od koncesijske naknade procijenjen je na oko 5,5 milijuna kuna.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist