Natrag
23.4.2019 08:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

S višom plaćom dolazi i višak kilograma

3.10.2016 @ 8:58 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Prema nekim istraživanjima prosječan zaposlenik tijekom radnog vijeka dobije desetak kilograma. Međutim, postoje i zaposlenici koji zbog stresa i neredovitih obroka drastično izgube na težini.

Koliko se radnici udebljaju ili smršave kada počnu raditi MojPosao je istražio na 400 ispitanika.

Dvije trećine ispitanika (64%) nakupilo je višak kilograma od kada su počeli raditi. Njih 13% potrudilo se nakupljene kilograme naknadno skinuti, dok je 19% ispitanika smršavilo od kada su počeli raditi. Svega 3% ispitanika izjavilo je kako im se težina nije promijenila od kada su počeli raditi.
Ispitanici koji su se udebljali u prosjeku su dobili 7,1 kilogram, a oni koji su smršavili u prosjeku su izgubili 5 kilograma.

Viša plaća donosi i više kilograma
Bilo zbog produženih radnih sati, bilo zbog povećane količine stresa, ispitanici s višim mjesečnim neto primanjima u većoj se mjeri i udebljaju.

Čak 76% ispitanika s mjesečnim neto primanjima iznad 8.000 kuna nakupilo je kilograme od kada rade, dok je isto učinilo 54% ispitanika s mjesečnim neto primanjima do 4.000 kuna.

Ispitanici s najmanjim primanjima (do 4.000 kuna) u najvećoj su mjeri smršavili od kada su počeli raditi (27%), dok je gubitak kilograma prisutan kod svega 7% najplaćenijih ispitanika.

Gledamo li ispitanike koji su na poslu ‘zaradili’ kilograme, možemo zaključiti da s većom plaćom dolazi i više kilograma. Tako su ispitanici s prosječnom mjesečnom neto plaćom do 4.000 kuna u prosjeku dobili 5,2 kilograma, a oni s plaćom od 4 do 6 tisuća kuna dobili su 6,9 kilograma. 8,6 kilograma dobili su ispitanici s prosječnom mjesečnom neto plaćom od 6 do 8 tisuća kuna, dok su najviše kilograma dobili ispitanici s najvišim plaćama: 10 kilograma dobili su ispitanici s plaćom višom od 8 tisuća kuna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana