Crna kronika

S vatrom se bori 250 gasitelja

S vatrom se bori 250 gasitelja

Požar na području Komina i Kule Norinske još uvijek nije pod kontrolom gasitelja, iako je stanje nešto blaže nego jučer, prvenstveno radi povoljnih vremenskih prilika bez vjetra

– rečeno je na sjednici Stožera zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije održanoj u ponedjeljak ujutro u Kuli Norinskoj.

Tijekom dana očekuje se stavljanje požara pod nadzor budući je, uz stotinu vatrogasaca s područja Dubrovačko-neretvanske županije, na teren pristiglo i 105 opremljenih gasitelja pripadnika Hrvatske vojske te 41 pripadnik vatrogasnih snaga iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije. Na području zahvaćenom požarom ukupno se nalazi 250 gasitelja.

Zapovjednik protupožarnih namjenski organiziranih snaga oružanih snaga Republike Hrvatske general Mate Obradović kazao je da će ovom požarištu tijekom jutra biti na raspolaganju dva kanadera koja će prethodno sanirati požarište u Mokošici.

Za sav promet otvorena je državna cesta D 62 te županijska cesta ŽC 6217 kojom je potrebno voziti uz povećan oprez, a radi prometa vatrogasnih vozila. Prema procjeni Hrvatskih šuma dosadašnja opožarena površina iznosi oko 1000 hektara od čega oko 100 hektara visoke borove šume.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rad Stožera zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije i neretvanskih općina pogođenih požarom ocijenio je izuzetno kvalitetnim i dobro organiziranim ponajprije kada se radi o logističkoj potpori te prihvatu i smještaju gasitelja iz kontinentalnog dijela zemlje.

Sljedeća sjednica Stožera najavljena je za 18 sati u Kuli Norinskoj.
 

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist