Zanimljivosti

S TATOM U KINO Poklon Biskupije i Kinematografa za Dan očeva

S TATOM U KINO Poklon Biskupije i Kinematografa za Dan očeva

Ured za pastoral braka i obitelji Dubrovačke biskupije u suradnji s Kinematografima Dubrovnik organizira proslavu Dana očevau subotu, 18. ožujka, na način da očevima i djeci nudi zajedničko gledanje filmova kako bi proveli više vremena zajedno i tako produbljivali ovaj važan odnos oca i djeteta.

Očevi koji dođu zajedno sa svojom djecom na poklon dobivaju ulaznice za sebe i svoju djecu. Za mlađu djecu u subotu, 18. ožujka u kinu „Sloboda“ u 16 sati bit će prikazan animirani film „Mali princ“ (2015.), dok će za stariju djecu, koja možda i ne žive više s roditeljima, istog dana u kinu „Visia“ u 18.15 sati biti prikazan film “Lav” (2016.).

Film „Lav“ (2017.) redatelja Gartha Davisa je drama u kojoj igraju Rooney Mara, Nicole Kidman, Del Patel. Petogodišnji Saroo izgubi se na vlaku koji ga odvodi daleko od njegovog doma i obitelji. Prestrašen i zbunjen nađe se tisućama kilometara udaljenoj kaotičnoj Kolkati. Nekako uspijeva preživjeti na ulici i izmaći raznim opasnostima prije nego završi u sirotištu koje i nije baš neko sigurno utočište. Konačno ga usvaja par iz Australije i pronalazi ljubav i sigurnost odrastajući u Hobartu. Ne želeći povrijediti osjećaje svojih usvojitelja, Saroo potiskuje svoju prošlost i želju i nadu da će ipak pronaći svoju izgubljenu majku i brata. No, slučajni susret s grupicom Indijaca budi njegovu potisnutu čežnju. Naoružan s nekoliko uspomena i uz pomoć nove tehnologije poznate kao Google Earth, Saroo kreće u jednu od najizazovnijih potraga modernog doba.

Film je to koji vrlo dirljivo prikazuje od kakvog značenja je obitelj za svakog čovjeka. Utemeljen je na istinitoj priči, a bio je nominiran na Oscara u šest kategorija.

– Djeco, uzmite za ruku svoje očeve i povedite ih u subotu u kino „Sloboda“! Zajedno ćete gledati film, a bit će i iznenađenja! A vi, velika i odrasla ‘djeco’, koja možda već imate svoju djecu, uzmite svog oca pod ruku i zajedno s njim dođite u kino „Visia“. Provedite malo vremena zajedno! Pristup nije zabranjen majkama, ali uz Dan očeva – BEZ OCA SE NE MOŽE :) – kažu iz Dubrovačke Biskupije.

Više potražite ovdje.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist