Natrag
23.3.2019 22:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

S radom počeo Zavod za hitnu medicinu

14.11.2011 @ 15:06 Andrea Falkoni Račić Aktualno
2;2

Podijelite:

Prvog dana studenog započeo je s radom Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, što je svečano obilježeno ovog ponedjeljka.

Početak rada svečano su obilježili župan Nikola Dobroslavić i vršitelj dužnosti ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić.

Naime, Zavod za hitnu medicinu DNŽ djeluje kroz sedam ispostava – Dubrovnik, Čilipi, Banići, Ploče, Metković, Janjina i Blato. Broj timova HMP u Dubrovniku je reformom sa šest povećan na deset, Ploče i Metković su dobile po pet timova T1, a do sada su imali punktove dežurstva obiteljskih liječnika. Čilipi, Blato, Banići i Janjina prvi put imaju timove T2 hitne medicine.

Uz rad Ispostava Zavod za hitnu medicinu DNŽ ugovara i rad punktova dežurstva (Vela Luka, Korčula i Orebić) te punktova pripravnosti (Gruda, Ston, Elafiti, Mljet, Janjina/Trpanj/Kuna i Lastovo).
Zavod za hitnu medicinu je sukladno novoj, povećanoj, Mreži hitne medicine zaposlio 50 radnika isključivo za rad u hitnoj medicinskoj službi, a iznos sredstava koje će HZZO na nivou županije na godišnjoj razini isplaćivati za rad hitne medicinske službe s oko 14 milijuna kuna popeti će se na više od 28 milijuna kuna.

U sklopu reorganizacije hitne medicinske službe Županiji je namijenjena isporuka devet novih, potpuno opremljenih, vozila koja zadovoljavaju standarde struke i sve europske standarde. Vrijednost svakog vozila, marke Ford Transit, s opremom (EKG, defibriator, aspirator…) je 550 tisuća kuna. Od devet vozila predviđenih za Županiju u prvoj isporuci dodijeljena su četiri vozila. Isporuka će u cijelosti biti izvršena do konca godine.
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana