Natrag
23.3.2019 19:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

S.O.S. za Jadran: Ni trećina građana ne podržava bušenje Jadrana zbog nafte!

19.7.2015 @ 8:43 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Manje od trećine građana i građanki podržava eksploataciju nafte u Jadranskom moru, dok je većina protiv. Pokazalo je to novo istraživanje Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, navodi se u priopćenju koalicije S.O.S za Jadran.

Naime, na referendumsko pitanje o tome jesu li za ili protiv eksploatacije nafte u Jadranu, samo je 30,4 posto građanki i građana odgovorilo potvrdno, dok je čak 52,8 posto izrazilo protivljenje. To su rezultati istraživanja koje je proveo Institut Pilar terenskom usmenom anketom u razdoblju od 19. ožujka do 16. svibnja 2015., na nacionalno reprezentativnom, slučajnom uzorku punoljetnog stanovništva kojim je obuhvaćeno 1000 osoba na 143 lokacije.

– Očigledno je sve veće javno protivljenje ovom projektu kojeg Vlada RH pokušava progurati do kraja srpnja prije odlaska na godišnji odmor. Još je u travnju ove godine anketa agencije Promocija plus pokazala kako je 60 posto stanovništva Dalmacije protiv bušenja Jadrana. Prema istoj anketi, 74 posto građana želi odlučivati o ovom važnom pitanju na referendumu.Danom akcije, kojeg je 11. srpnja 2015. pokrenula koalicija okolišnih udruga S.O.S. za Jadran, građani su u više od dvadeset gradova i otoka poručili kako su itekako spremni angažirati se u borbi protiv ovog štetnog projekta te preuzeti odgovornost za zaštitu Jadranskog mora, pošto ni Vlada ni Sabor to nisu u stanju učiniti.

Srljanje u potpisivanje štetnih ugovora protiv volje građanki i građana, a posebno priobalnog stanovništva, je neprihvatljivo. Poručujemo Vladi kako će koalicija S.O.S. za Jadran zajedno s građanima poduzeti sve kako bi zaštitili Jadran – zaključuje se u priopćenju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana