Sport

S kim će Jug u četvrtfinalu?

S kim će Jug u četvrtfinalu?

Poznati su mogući protivnici Jugu u četvrtfinalu europske Lige prvaka. Sinoć su, naime, odigrane uzvratne utakmice osmine finala. 

Možda je najveće iznenađenje priredio turski Galatasaray, za koji nastupa bivši Jugaš Josip Šutalo. Turski prvak je protiv ruskog Sinteza, nakon pobjede 9:6 na svom bazenu, na gostovanju u Kazanu uspio odigrati nerješeno 11:11 (2:2, 2:2, 4:4, 3:3) uz po tri gola dvojice Srba, Nikića i Aksentijevića.

Jugov protivnik iz skupine Crvena Zvezda odigrala je 8:8 (2:2, 0:3, 3:2, 3:1) kod ZF-Egera u Mađarskoj, uz tri gola Andrije Prlainovića, i time obranila prednost od sedam pogodaka iz prve utakmice (13:6).

Drugi srpski predstavnik te ujedno i domaćin Final Foura Eurolige Partizan Raiffeisen upisao je i drugu pobjedu u susretu s talijanskom Bresciom. Nako što su ih kod kuće svladali s 9:5, sinoć su momci trenera Vujasinovića bili bolji sa 6:7 (1:2, 1:1, 3:2, 1:2), uz tri gola Dušana Mandića i dva gola Ćuka.

Ruski prvak Spartak je u Volgogradu uspio nadoknaditi gol minusa protiv drugog grčkog predstavnika Olympiakosa (9:8 u Pireju). Rusi su na domaćem bazenu tukli Grke s 13:10 (2:2, 3:4, 5:4, 3:2), a istaknuo se 38-godišnji veteran Dimitri Stratan s 5 golova.

Vouliagmeni NC uspio je u Marseilleu obraniti prednost iz prve utakmice (16:12). Domaći su prijetili, na poluvremenu imali potrebnih 8:4, ali na kraju ostali kratki za jedan gol – 13:10 (3:3, 5:1, 3:4, 2:2). Francuzima nije bila dovoljna sjajna izvedba kanadskog centra Nicolasa Constantin-Becarija (4 gola) i veterana Frederica Audona (3 gola). U redovima grčkog prvaka tri gola je zabio Alexandros Gounas.

Atletic Barceloneta je na uzvrat u Oradeu došla s 10 golova viška (15:5). Ni u drugoj utakmici Rumunji nisu imali puno šanse za preokret. Barceloneta je pobjedila s 12:8 (3:2, 3:3, 4:2, 2:1) i tako se s ukupnih 27:13 plasirala u četvrtfinale. Bivši sidrun Primorja Josip Vrlić zabio je jedan gol za goste.

Danas u 18 sati još igraju mađarski Szeged  i francuski Montpellier, ali budući da su Mađari s gostovanja donijeli 3 gola viška (9:6 u Francuskoj), za očekivati je da će se upravo oni naći u bubnju na ždrijebu parova četvrtfinala u Rimu u ponedjeljak, 25. ožujka.
 

Klubovi u četvrtfinalu Eurolige:

Galatasaray Spor Kulubu Istanbul (Turska)
Spartak Volgograd (Rusija)
Jug CO Dubrovnik (Hrvatska)
BVK Crvena Zvezda Beograd (Srbija)
Partizan Raiffeisen Beograd (Srbija)
Vouliagmeni NC (Grčka)
CN Barceloneta (Španjolska)
Szeged (Mađarska)/ Montpellier (Francuska)*igra se večeras

Pročitajte još

U 17 SATI Košarkaši Dubrovnika dočekuju Splićane u Gospinu polju

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist