Natrag
23.3.2019 22:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

S jeseni uređenje magistrale na Nuncijati

19.4.2012 @ 20:03 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Promet je danas očito bio top tema u Dubrovniku, ali i izvan njega – u Zagrebu.

Najprije se o prometnoj povezanosti s Hrvatskom i EIU raspravljalo na okruglom stolu Hrvatskog društva za ceste, a potom je o sličnoj temi bilo govora na sastanku u Zagrebu između predstavnika Grada, Ministarstva prometa i Hrvatskih cesta.

Naime, kako javljaju iz gradske uprave na ovom zadnje spomenutom sastanku govorilo se o nužnosti kvalitetnog povezivanja Dubrovnika s ostatkom Republike Hrvatske te neprihvatljivosti odvojenosti krajnjeg juga od matice zemlje, što je potrebno kvalitetno riješiti do ulaska u Europsku uniju i uspostave Schengenskog graničnog režima.

Dogovoreno je kako će nastavno na rezultate županijske i gradske prometne studije Hrvatske ceste dati izraditi stručno mišljenje potreba razvoja cestovne infrastrukture na jugu Hrvatske. Gradonačelnik Andro Vlahušić je naglasio pitanje rješavanja koridora kroz Neum, za što su spremnost već izrazile Vlade Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te nužnost boljeg povezivanje zračne luke u Čilipima s Dubrovnikom.

Zamjenik gradonačelnika Niko Šalja je naglasio kako se od Hrvatskih cesta očekuje skori početak realizacije radova na Državnoj cesti D8, koja je na jutoršnjem stručnom skupu nazvana gradskom ulicom, i to od Mosta Dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice te rekonstrukcije jadranske magistrale u Zatonu.

Za ova dva projekta, čija će realizacija uvelike povećati sigurnost prometa na vrlo rizičnim dijelovima magistrale, Grad Dubrovnik je u suradnji s Hrvatskim cestama financirao izradu projektne dokumentacije, a na sastanku je rečeno kako bi radovi mogli početi već nakon turističke sezone, do kada bi se trebala prikupiti i sva potrebna dokumentacija.

Sastanak su održali gradonačelnik Andro Vlahušić i zamjenik mu Niko Šalja s pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jasminkom Krizmanićem na kojem su sudjelovali i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Edo Kos te član Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana