Natrag
20.4.2019 06:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

S DUBROVAČKOG SVEUČILIŠTA Zdravko Kedžo na čelu Programskog vijeća HRT-a

21.10.2016 @ 19:00 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije na današnjoj je sjednici razriješilo dosadašnjega predsjednika Bruna Kragića i na njegovo mjesto izabralo Zdravka Kedža, dugogodišnjeg medijskog djelatnika te profesora na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Kedžo je nakon izbora rekao kako će se zalagati ‘za jačanje uloge Vijeća, odnosno redefiniranje njegove uloge kao jednoga od tijela Hrvatske radiotelevizije’.

Podsjetimo, Zdravko Kedžo diplomirao je 1981. godine na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, gdje je završio i poslijediplomski studij iz međunarodnih odnosa. Doktorirao je informacijske znanosti i komunikologiju 2015. godine na Sveučilištu J. J. Strossmayer u Osijeku.

Karijeru je započeo 1982. godine kao novinar i urednik u Informativnom centru u Šibeniku, gdje je obnašao i ravnateljsku dužnost. Od 1994. u Poglavarstvu grada Šibenika radi kao pročelnik za informiranje, kulturu i obrazovanje odakle 1998. odlazi u Ministarstvo obrane. Nakon diplomatske službe u Skopju, gdje je kao zamjenik veleposlanika RH proveo tri godine, 2003. počinje raditi kao predavač, prvo na Hrvatskim studijima, a potom i na Sveučilištu u Dubrovniku i Veleučilištu VERN, gdje je zaposlen od 2010. godine.

Od 2007. do 2012. godine u Agenciji za elektroničke medije obavlja dužnosti člana i predsjednika Vijeća te ravnatelja Agencije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana