Sport

RUTOVIĆI OPEN ZA KRAJ KOLOVOZA Spektakl Gružana svih generacija

RUTOVIĆI OPEN ZA KRAJ KOLOVOZA Spektakl Gružana svih generacija

Tradicionalno i ove zadnje subote u kolovozu, uz prepune tribine na malom igralištu Muškog učeničkog doma u Gružu održan je spektakl Gružana, humanitarni malonogometni turnir ‘tri na tri’ na malih barica sad već znan nam kao Rutovići Open turnir!

Ako postoji nešto predivno, osmišljeno i organizirano samo radi druženja, veselja i zabave uz naravno i malo sporta, onda je to ovaj na izgled mali turnir, ali jedna vesela večer na kojem se okupe mnoge generacije Gružana, kao i njihovih prijatelja. Turnir je najavljen sjajnim video uratkom ekipe ‘Mane Hastra’ kojeg imate na njihovom ‘fejsu’, a ovo večer krenulo je laganim zagrijavanjem negdje kad sunce zađe iza Elafita, a onda se tu okuplja sve živo sa svih strana Gruža. Uz igrače, ovaj put šest ekipa, dolaze i najmlađi, neke nove generacije Gružana, pa mame, tete, none… mnogi prijatelji, ma skupi se tu Gružana svih godišta.

Pa se priča, smije, malo i navija, najmanje nervira oko golova, slučajnih ili zalutalih, nema tu faula ni grubih riječi, sve to na kraju završi uz besplatno ‘iće i piće’ za sve, a sve to financiraju svi sudionici. Uz pomoć drugih, šef roštilja redovno je Mario Stanković, a prvo uživaju najmlađi, a tek onda stariji. I da se zna, pobjednik ovog turnira su svi koji na njemu sudjeluju i to večer dođu na ovo malo igralište. Puno je znanih nam, kao na primjer legenda Šipčina i Gruža, znani nam Bobo zvani Bobinjo Krkić, koji je davao malo savjeta jednom od sudionika turnira Maru Kapoviću, možda i o tome kako treba brinuti o svim tim našim športskim objektima.

Ovaj ugodan i veseo turnir, pun šale i druženja uvijek raspoloženih Gružana, kao i prijašnjih godina organizirala je vesela sportska ekipa ‘Mane Hastra’ predvođena ipak ‘glavnim krivcem’ za sve – Borisom Bukvićem. Mane Hastra, naravno šatrom po ‘gruški’ inače je ekipa čiji grb – grafit ‘uljepšava’ ovo popularno domsko igralište, generacijama okupljalište Gružana, a uz njih, ukupno je sudjelovalo šest već dobro znanih ekipa sa itekako znanim sjajnim igračima na ‘malih barica’. Ako je to uopće važno, a vjerujte svim sudionicima i nije baš toliko važno, evo – red je ipak spomenuti kako su u finalu baš oni, organizatori, ekipa ‘Mane Hastra’ pobijedili ekipu ‘Ponton’ 2 – 1, a dalje redom po osvojenom mjestu sudjelovale su ekipe ‘Rekreacijske udruge Palace’, pa ‘Pipl mast trast as’ za koju je igrao najstariji, ali sjajni igrač Dario Glunčić od svih igrača zvan ‘Dedo’, zatim ‘alanfordovska’ ekipa ‘TNT’, te vječni i sjajni Bobo; Viki i Miro okupljeni u svima znanoj ekipi sa mnogih malonogometnih turnira zvani ‘Evo nas opet’. I ono najvažnije, ovo je humanitarni turnir, skupljeno je čak 1330 kn za Dječji dom Maslina, uz još neke priloge koje su u svojim saketima donosili dobri Gružani, a sve se zbilo kako naglašavaju uz potporu dobrih susjeda. Eto, toliko o ovom spektaklu čeljadi Gruža,nečemu što nam tako nedostaje u ova naša vremena. I svaka im čast na tome!

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist