Kultura

Ruski violinist Dmitry Sinkovsky ponovno u gradu!

Ruski violinist Dmitry Sinkovsky ponovno u gradu!
Dubrovnik, 09.09.2017. 5. Medjunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto - koncert Dmitry Sinkovsky i Luca Pianca Foto: DSO

Drugi koncert Dubrovačkog glazbenog proljeća kojeg organizira Dubrovački simfonijski orkestar, održat će se u petak 20. travnja u Sponzi s početkom u 20 sati.

S Gudačkim sastavom DSO-a nastupit će ruski violinist Dmitry Sinkovsky, vrsni izvođač djela baroka i sjajni kontratenor. Dmitry Sinkovsky završio je prestižni moskovski Konzervatorij Čajkovski te je osvojio brojne nagrade na važnim natjecanjima kao što su Premio Bonaparti u Italiji, natjecanje Bach u Leipzigu, Musica Antiqua u Brugesu i drugima. Trenutno svira na vrhunskoj violini ‘Francesco Rugeri’ iz 1675. godine. Sinkovsky će zajedno s gudačima DSO-a izvesti djela velikih baroknih skladatelja.

Program:
F. Geminiani Concerto Grosso u d molu, ‘La Folia’
A. Vivaldi Simfonia u h molu ‘Al Santo Sepolcro’, RV 169
J.S. Bach Brandendurški koncert br. 3 u G duru, BWV 1048
G.F. Händel Muzika na vodi, suita br. 1

Ulaznice su dostupne u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist