Aktualno

Rušit će se čak 25 000 bespravnih objekata!

Od 31 tisuće rješenja za rušenje bespravnih objekata samo 10 do 15 posto njihovih vlasnika ishodilo je odgovarajuće dozvole, pa će više od 25 tisuća vlasnika koji do kraja godine ne predaju zahtjev za legalizaciju već početkom godine očekivati rušenje – izjavila je danas ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš.

– Poruka je vlasnicima tih objekata da iskoriste ovu zadnju priliku i u ponedjeljak podnesu zahtjev. Zahtjev će biti zaprimljen, iako možda neće biti u potpunosti cjelovit. Što znači da nije cjelovit? Da možda nemaju do kraja određenu snimku izvedenog stanja ili imaju nekakve zastarjele dokumente. Važno je podnijeti zahtjev i uz zahtjev dostaviti dokumentaciju koju imaju jer je to zadnja prilika za njih da podnesu zahtjev za legalizaciju svoje bespravno izgrađene zgrade i to je riječ o onima koji već imaju izvršna rješenja za rušenje – napominje Mrak Taritaš.

Objekte koji se ne legaliziraju očekuje rušenje, potvrdila je ministrica.

– Oni naši građani i bespravni graditelji koji ne podnesu zahtjev do dana koji je određen, mi ćemo izvršavati rješenja. Dakle, oni već imaju i barataju izvršnim rješenjima za rušenja koja nisu izvršavana – ističe Mrak Taritaš.

Pročitajte još

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Od petka aktivne dodatne linije iz Dubrovnika prema Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija