Aktualno

Rusi nas drže među najboljim destinacijama za obiteljski odmor

Rusi nas drže među najboljim destinacijama za obiteljski odmor

Rusko izdanje časopisa National Geographic Traveler uvrstilo je Hrvatsku u TOP 3 najboljih turističkih destinacija za obiteljski odmor! Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj dodjeli nagrada „Top travel destinations“ koju časopis National Geographic organizira već šest godina, a ovogodišnja dodjela se održala u Moskvi. Važno je napomenuti da se nagrade dodjeljuju na osnovi online glasovanja ruskih turista te da je ovo već druga godina za redom da Hrvatska ulazi među tri najbolje destinacije u ovoj kategoriji („Best Family Destination“). Nagradu je, u ime Hrvatske turističke zajednice, primio Rajko Ružička, direktor Predstavništva u Moskvi, a važnost ove nagrade i ruskog tržišta općenito naglašava i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

– Rusko se tržište u posljednjih nekoliko godina nalazi u vrlo specifičnim okolnostima koje su znatno otežavale naše poslovanje na tom tržištu. Međutim, Hrvatska turistička zajednica nije odustala od ruskih turista, a sukladno našim najavama i očekivanjima u ovoj smo godini zaustavili trend pada ruskih turista u hrvatskim destinacijama. Ova nagrada samo potvrđuje da možemo računati na ruske turiste, posebice na one kojima je motiv dolaska obiteljski odmor – poručio je direktor Ivičić.

Uz nagradu za obiteljski turizam, National Geographic dodjeljuje nagrade i u kategorijama kao što su „Beach vacation”, „Mountain skiing vacation”, „Sightseeing vacation”, „Agrotourism”, „Wellness vacation”, „Eco-vacation”, „Adventure tourism”, „Russian tourism”, „Discovery of the Year”, „Gastronomic tourism” i „Exotic tourism”. Također, uz navedene nagrade vezane uz same destinacije, čitatelji časopisa biraju pobjednike i u kategorijama kao što su „Best Foreign Airline”, „Best Russian Airline”, „Best hotel chain”, „Best Beach Hotel”, „Best Internet Service” i „Best travel program on TV”.

Tako je ove godine, u kategoriji „Najbolja emisija o turizmu na TV-u“ („Best travel program on TV”), nagradu osvojila TV emisija „Poedem poedim” federalne ruske televizijske kuće NTV. Riječ je o emisiji s jednim od najvećih rejtinga gledanosti, a upravo je jedna od epizoda ove godine snimana u Hrvatskoj i to na lokacijama u Zagrebu i Istri.

Podsjećamo kako ovo nije jedino priznanje hrvatskom turizmu u ovoj godini na ruskom tržištu. Naime, Udruženje nacionalnih turističkih ureda (ANTOR), čije Vijeće svake godine dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija, ove je godine nagradilo Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Moskvi u kategoriji najuspješnijih i najaktivnijih Nacionalnih turističkih ureda, javili su iz HTZ-a.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist