Aktualno

Ruše se obiteljske kuće u Konavlima!

Ruše se obiteljske kuće u Konavlima!

Izgradnja brze ceste koja bi trebala ubrzati promet prema Zračnoj luci i Debelom Brijegu za Konavljane će značiti – gubljenje krova nad glavom.

Naime, predviđena trasa koja spaja Plat i ZL u Čilipima sravnit će sa zemljom najmanje četiri obiteljske kuće. Da bi stvar bila gora, način na koji su te obitelji to saznale graniči s postupcima jednog bivšeg, prije više od dvadeset godina odbačenog režima. Dok se Vlada RH i Europska Komisija igraju 'na živaca' s cijelim hrvatskim jugom po pitanju infrastrukturnih projekata Pelješkog mosta i autoceste, čini se kako se nedavno pošlo malo dalje. Zapravo i ne tako malo. Naime, u javnosti je potpuno nezapaženo prošao uvid u idejni projekt za 'Brzu cestu Dubrovnik (Osojnik) – Debeli Brijeg, dionica: Plat – Čilipi', koji se daleko od znatiželjnih očiju odvio početkom mjeseca u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Dubrovačko-neretvanske županije.

Što kažu vlasnici kuća koje su predviđene za rušenje u ovom gotovo fantomskom projektu, kao i kako na sve gledaju u općinama Konavle i Župa dubrovačka saznajte u tiskanom izdanju duLista koji je od ponedjeljka u prodaji

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist