Sport

RUKOMETAŠI ZOVU NAVIJAČE ‘Želimo ostati neosvojiva tvrđava’

RUKOMETAŠI ZOVU NAVIJAČE 'Želimo ostati neosvojiva tvrđava'

Prvenstvo je jako kvalitetno, jer nema nijedne loše ekipe, i bit će teško, pogotovo u početku. Ipak, moramo biti strpljivi i raditi pa će s vremenom to doći na ono što očekujem – istaknuo je trener Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik Zlatan Saračević na konferenciji za medije ususret sezoni 2016./2017. u Prvoj B ligi – jug.

-Imali smo jako kratko pripremno razdoblje jer je ovdje turistička sezona duga. Sutra je 1. listopada, a dečki još uvijek rade. Kasno smo počeli i u zaostatku smo mjesec dana u odnosu na ostale momčadi i ono što sam ja htio. Malo smo kompletniji bili tek prije 15 dana, tek u ponedjeljak sam imao cijeli sastav na treningu. Prvih petnaest dana smo bili ‘Davis kup’, a sad imam 26 igrača na treningu. Dečki su preko ljeta radili i zaradili, a preko zime će se odmarati i usput trenirati. Za mjesec ili dva ćemo biti kompetitivni. Sada nakon 10, 15 ili 20 minuta nestane kisika i počneš bacati lopte po tribinama. Šteta tih mjesec dana, jer da smo to odradili sad bih ja rekao: Dođite, napunite dvoranu da ‘poderemo’ Karlovca i idemo doma. Ali bit će vremena, polako – objasnio je Saračević.

-Ako smanjimo tehničke greške koje su pokazatelj nedostatka kondicije onda imamo šanse. Ako ne, šanse su nam kao glinenom golubu da preživi Olimpijadu. Pobijedili ili izgubili, idemo dalje, jer želimo biti sve bolji iz dana u dan. Ako sad ne dobijemo Karlovca doma, sigurno ćemo ih dobiti u gostima – procjenjuje trener Dubrovnika.

-Nije bilo velikih promjena u kadru. Otišao je Radić, a došao Ćužić, jako kvalitetan igrač s međunarodnim iskustvom kojeg znam od prije i koji će nam uvelike pomoći. Najveći problem je što nam treba vrijeme da se uigramo – smatra Saračević.

-Stiže nam momčad Karlovca, klub velike tradicije, koji je ispao iz Premijerlige zbog reorganizacije, a objektivno to nije zaslužio. Cilj im je što prije se vratiti u viši rang, najkvalitetnija su ekipa lige s desetak jako dobrih juniorskih i kadetskih reprezentativaca, ali na terenu moraš sve dati od sebe i vjerovati da možeš nešto napraviti – mišljenja je ‘Sarač’.

-Na treninzima vidim želju, volju i htijenje na zavidnoj razini. Pitanje je možemo li i što to vremenski znači. Ne mogu od njih očekivati ono što od njih tražim, da igraju 60 minuta. To je nemoguće jer fizički nismo toliko spremni, nismo stigli proći pripreme. Ali to se može na utakmici ‘navući’ sa željom, voljom, publikom, motivom, pa što skuplje prodati kožu. Moramo vidjeti gdje smo i što smo u ligi, a kako vrijeme bude prolazilo siguran sam da će biti puno bolje – istaknuo je trener RKHM Dubrovnika, koji je biranim riječima govorio i o drugim protivnicima u ligi.

-Karlovac ima tradiciju i kontinuitet rada. Buzet je također bivši premijerligaš, profesionalna ekipa. Split je ozbiljna momčad puna talenta s fenomenalnim igračima, ali uvijek su u financijskim problemima. Što reći o Metkoviću? Pojam u hrvatskom rukometu. Čovjek koji se rodio u Metkoviću ako ne igra rukomet ili nije u Saboru ne znam što radi. Zadar je stalno tu negdje, Crikvenica je bivši premijerligaš, Kozala s novim talentima. U sjevernoj skupini imate Kutinu, Osijek, Maksimir Pastelu, to su profesionalci. Izuzetno kvalitetne dvije Prve lige – analizirao je Saračević.

-Ne mogu govoriti o ambicijama, jer je liga nova, s nekoliko bivših premijerligaša. Vidjet ćemo tijekom prvenstva, ali svakako se borimo da budemo što više prema vrhu. Nadamo se sredini – istaknuo je dopredsjednik kluba Ivo Dragić.

-Svi naši igrači su tijekom priprema radili sezonski posao. To je tako u Dubrovniku. Sezona dugo traje i nisu bili redoviti na treninzima. Nadam se da će se sve to sustići tijekom listopada – dodao je Dragić.

Inače, uz prvu momčad u Prvoj B ligi – jug, RKHM Dubrovnik bit će zastupljen s u 3. HRL sa svojim B sastavom u kojem će nastupati mlađi igrači te igrači s manjom minutažom u prvom sastavu. U natjecanjima mlađih kategorija dubrovački rukometaši nastupit će u 1. HRL mlađih kadeta te 2. HRL kadeta.

-Riječ je o zbilja velikom iskoraku za klub, jer se nakon 15 godina vraćamo u Prvu ligu, a pred nama su velike obveze. Srećom, imamo dovoljan broj igrača – istaknuo je Ivo Dragić, dodavši kako je u klub uz Ćužića stigao i lijevo krilo Hrvoje Marušić, a očekuje se dolazak Vinka Prskala iz Ljubuškog, koji bi trebao pojačati konkurenciju na lijevom vanjskom, gdje po riječima trenera Saračevića Anes Avdić trenutno ne može odigrati više od 15 minuta.

Kapetan momčadi Maro Dabelić izjavio je kako je atmosfera među igračima izvanredna te je pozvao navijače da ih dođu podržati u što većem broju.
-Nismo svi bili u mogućnosti krenuti s pripremama od početka, ali se kroz zadnja dva tjedna svi trudimo kako bismo utakmicu odradili najbolje moguće, odnosno da pobijedimo Karlovca. Mlada smo momčad s dosta momaka iz Dubrovnika. Želimo nastaviti s pobjedama i da naša dvorana ostane neosvojiva tvrđava, da ne poklanjamo bodove nikome pa ni Karlovcu – izjavio je Dabelić.

Ovosezonsko pojačanje Rudolf Ćužić, koji igra na poziciji srednjeg vanjskog, istaknuo je kako u momčadi vidi ‘dosta potencijala’.
-Nijedan klub nema pet ljevaka, Svi imaju svoje dobre strane. Dva tjedna je prekratko vrijeme za neki rezultat, koji bi trebao doći za 2-3 mjeseca. Nadam se da doma sa željom i voljom možemo svakoga pobijediti -kazao je Ćužić, dodavši kako bi o svojoj dosadašnjoj karijeri mogao govoriti 2-3 sata.
-Metković je ipak moja prva ljubav – priznao je novi igrač Dubrovčana.

Utakmica 1. kola 1. B HRL – jug između RKHM Dubrovnika i RK Karlovca igra se u subotu 1. listopada u 16 sati u Sportskoj dvorani Gospino polje.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist