Sport

Rukometaši upisali treću pobjedu

Rukometaši upisali treću pobjedu

Rukometaši Dubrovnika su u devetom kolu 2. Hrvatske rukometne lige/jug svladali RK Split II rezultatom 38:30.

Prvo poluvrijeme domaćini u niti jednom trenutku nisu ispustili prednost, u 8. minuti momčad Dalibora Mršića imala je prednost tri razlike (6:3). Već dvije minute kasnije ta je prednost narasla na četiri razlike (8:4).

Veliku pomoć dubrovačkim rukometašima sredinom prvog dijela pridonijele su izvrsne obrane Frane Đikića (9 obrana/15min.) te odlični Vladimir Penava sa 5 pogodaka u 23. minute igre. Na predah su rukometaši Dubrovnika otišli sa zasluženom prednosti +7 (20:13). U nastavku prednost Dubrovnika osam pogodaka razlike (23:15), a nakon pritiska gostiju ta se prednost smanjila na pet razlike u 43. minuti (26:21).

Pet minuta prije kraja rukometaši Dubrovnika stekli su prednost od sedam pogodaka razlike (36:29), a pogotkom Avdića za 38:30 Dubrovnik je osigurao treću prvenstvenu pobjedu. Najučinkovitiji u redovima Dubrovnika bio je Vladimir Penava sa 14 pogodaka , dok je Frane Đikić skupio 16 obrana!

U idućem kolu, koje je na rasporedu 26. studenog, Dubrovnik je gost RK Jelsa na Hvaru, momčadi koja se trenutno nalazi osmom mjestu prvenstvene ljestvice.
 

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr