Sport

Rukometaši pozivaju u subotu: Za Jakova i jesenski naslov!

Rukometaši pozivaju u subotu: Za Jakova i jesenski naslov!

Rukometaši Dubrovnika u subotu igraju posljednju utakmicu prvog dijela prvenstva u natjecanju Prve lige – jug. U sportskoj dvorani u Gospinom polju dočekuju Solin (18 sati), a pobjedom bi osigurali jesenski naslov prvaka.

-Protivnik zaslužuje respekt jer rukometaši Solina igraju ponajbolju obranu u ligi, a uz to su prošle sezone bili prvaci Druge lige. Onog istog natjecanja u kojemu smo mi na kraju ostali drugi. Igrači su svjesni velikog uloga, pobjeda bi nam omogućila nešto o čemu smo samo mogli sanjati uoči početka sezone. Motiva ne fali, dobro smo proučili Solin i znam da će momci dati sve od sebe kako bi prvi dio sezone zaključili na prvom mjestu – naglašava Zlatko Saračević, trener Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.

Trening u srijedu donio je nove zdravstvene probleme. Nakon ozljeda Radića i Brnina, krivo je doskočio desni vanjski Teo Putica koji je također upitan za utakmicu. Kada se tome doda i izostanak golmana Janđela zbog poslovnih obveza, onda je jasno zašto se s puno opreza dočekuju gosti iz Solina.

-Riječ je o našim starim znancima, momčadi koju dobro poznajemo, no uvijek ću to naglasiti, u Dubrovniku nema poklanjanja bodova. Znamo koja je nagrada u slučaju dobrog rezultata, a uz to se svi želimo iskupiti za lošu igru i poraz u prošlom kolu u Splitu. Osobno sam optimist, a vjerujem da tako razmišljaju i ostali suigrači – riječi su igrača Tea Putice.

Subotnja utakmica ima i humanitarnu notu. Kompletan prihod od ulaznica (20 kuna) ide za Jakova Bulića, pripadnika 4. gardijske brigade koji nakon teške prometne nesreće treba našu pomoć za kupnju rampe za kolica. Rijetki znaju da je gospodin Bulić, dok je mogao, pomagao, a posebno se ističe kao stalni i česti darivatelj krvi. Nakon nesreće ne može hodati i jako teško mu je pristupiti ulazu vlastitog doma. I zato mu je potrebna rampa čija vrijednost iznosi oko 60 tisuća kuna. Sigurni smo da bismo zajednički, ovoj obitelji, mogli olakšati barem jednu barijeru s kojom se svakodnevno susreću i uljepšati posljednje dane 2016. godine. Akciji koju je pokrenula udruga “Mladi za mlade” s ponosom se priključio i Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik. S nama je bio u najtežim trenucima, budimo sada i mi uz njega!

Klub će protiv Solina na dostojan način obilježiti i dan dubrovačkih branitelja, zna se želja trenera Zlatko Saračević i njegovih rukometaša – dobra atmosfera, pravo navijanje i puno Gospino polje.

Pročitajte još

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist