Aktualno

RUKAVININ ODVJETNIK ‘Moj branjenik nema nikakve veze s optužbama s kojima ga se tereti’

RUKAVININ ODVJETNIK 'Moj branjenik nema nikakve veze s optužbama s kojima ga se tereti'

Nakon privođenja člana uprave HEP – a Nikole Rukavine njegov se odvjetnik Krešimir Škarica obratio javnosti te je istaknuo kako trenutno ne može komentirati državnoodvjetničku istragu jer je ona još uvijek tajna.

-Mogu potvrditi kako se moj klijent Nikola Rukavina aktivno se branio i očitovao se na sve okolnosti za koje ga se tereti. Vrijeme je da državni odvjetnik nakon ispitivanja drugog osumnjičenika odluči hoće li predložiti za njih istražni zatvor. O sadržaju samog kaznenog postupka ne mogu se detaljnije očitovati iako je policija to pustila kroz priopćenje u medije čime se stvorila negativna slika o mome branjeniku. Razumijem ogorčenje Dubrovnika, ali smatram da u ovome trenutku nikakve objektivne, građanske ni kazneno pravne odgovornosti nema na strani mog branjenika. On je jedna od rijetkih osoba koji je došao na sprovod te se pobrinuo za materijalno obeštećenje obitelji. On je osoba koja nema nikakve veze s inkriminacijama s kojima ga se tereti – rekao je Škarica.

Na novinarski upit o tome kako nema nikakve odgovornosti kad je bio odgovorna osoba za vrijeme rekonstrukcije hiroelektrane, Škarica je odgovorio kako je imao na sebi zapovjednu odgovornost, ali da je bio samo jedna od karika u zapovjednom lancu HEP-a.

-S ljudskog aspekta mu je jako žao zbog svega što se dogodilo, ali ne osjeća se i ne smatra odgovornim. Tek nakon današnjeg iskazivanja, možemo izvršiti uvid u spis i tako možemo vidjeti koje je dokaze izložilo Državno odvjetništvo i kakva je kvaliteta rekonstrukcije te vještaćenja koja su provedena i na temelju toga ćemo bazirati obranu – rekao je Rukavinin odvjetnik.

Na novinarski upit o tome je li ga angažirao HEP ili Rukavina osobno, Škarica je potvrdio kako je to bio Rukavina, a na dodatni upit stoji li HEP iza Rukavine, odvjetnik je odgovorio potvrdno, tj. da stoje iza njega u smislu člana uprave .

Pročitajte još

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist

BOŽO LASIĆ: Konavle su i dalje plave!

Dulist