Županija

‘RUKA SOLIDARNOSTI’ Projekt kojim se želi ublažiti dječje siromaštvo

'RUKA SOLIDARNOSTI' Projekt kojim se želi ublažiti dječje siromaštvo

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije održano je predstavljanje projekta ”Ruka solidarnosti za djecu” u Metkoviću.

Na konferenciji su prisustvovale predstavnice škola partnera na projektu (Osnovne škole Stjepana Radića i Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića te Osnovne škole Opuzen iz Opuzena) i viša savjetnica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti gđa Ana Čeović kao predstavnica nadležnog Upravnog odjela. Projekt se realizira temeljem sredstava Fonda europske pomoći za najpotrebitije(FEAD) za razdoblje 2014-2020.. Fond ima za cilj podupiranje država članica EU-a u pružanju materijalne nefinancijske pomoći najpotrebitijima, najčešće djeci koja žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i beskućnicima.

Osnovni cilj projekta je ublažavanje najgoreg oblika dječjeg siromaštva pružanjem materijalne nefinancijske pomoći. Šest kriterija kojim se izvršio odabir ciljne skupine koja broji 490 učenika u tri škole :

dijete je iz obitelji koja je korisnik socijalne skrbi
dijete čija su oba roditelja nezaposlena
dijete samohranog roditelja
dijete iz obitelji gdje troje ili više djece iz obitelji ide u osnovnu školu
dijete iz obitelji s četvero i više djece
dijete iz obitelji u kojoj je jedan od članova obitelji teško bolestan.

Dubrovačko-neretvanska županija je na spomenuti poziv prijavila projekt Ruka solidarnosti za djecu i dobila sredstva u iznosu od 388.375,47 kuna za podjelu hrane djeci osnovnih škola koja žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist