Sport

RUDIĆEV BRAZIL U GRUŽU “Jug me pozitivno iznenadio”

RUDIĆEV BRAZIL U GRUŽU “Jug me pozitivno iznenadio”

Reprezentacija Brazila nalazi se na pripremama u Hrvatskoj od 15. rujna.

Nakon nekoliko sparnig utakmica s Primorjem i Mladosti, izbornik Ratko Rudić ih je odveo na Korčulu gdje su nastupili na 3. međunarodnom turniru Korčula Suzuki 2014 i osvojili drugo mjesto izgubivši od VK Jug CO u finalu 10:5.

Uslijedilo je nekoliko pripremnih utakmica s Mornarom i Spartakom iz Volgograda, a završni dio priprema reprezentacija Brazila odradit će u Gružu, gdje će se s Jugom od 23. do 29. rujna pripremati za prvenstvo Južne Amerike.

– Naš cilj je odigrati što više utakmica jer se spremamo za prvenstvo od 7. do 12. listopada u Argentini, točnije Mar de Plati i to nam je trenutno najvažnija akcija. Želimo steći što više iskustva jer su sve ovo mladi momci uz par iznimaka. Kada smo prvi put bili u Dubrovniku tek smo počinjali i preda mnom je bila ekipa koju je tek trebalo odvesti u sustav. To je bio uvod. Sada već imamo ekipu prevođenu Felipe Perroneom koja je vrlo ozbiljna i može igrati sa svima. Perrone ne samo da je vrhunski igrač, on je pravi lider koji uvodi reda kako u bazenu tako i izvan njega – kazao nam je izbornik Brazila Ratko Rudić uoči jutarnje trening utakimce s Jugom.

Brazil će biti respektabilna momčad. Ističu se Perrone i Delgado, a kada im se priključe Vrlić i Soro bit će to momčad koja će zabrinuti mnoge…

– Ja se nadam da će biti tako jer se radi o dvojici igrača koji igraju na pozicijama koje su nam deficitarne. Trebaju nam jaki centar i golman. Oni se nalaze na pripremama u Brazilu i uskoro će nam se priključiti.

Zanimalo nas je kako je doživio turnir na Korčuli, posebno kada je u pitanju VK Jug CO?
– Jug me pozitivno iznenadio. Moram priznati da su odigrali turnir jako dobro i ostavili su dojam vrlo dobro pripremljene momčadi. Iako bez dva vrhunska igrača kao što su Dobud i Obradović, igrali su odlično i već sada su na jednoj visokoj razini pripremljenosti i kvalitete igre. Posebno tu mislim na pomak u brzini tranzicije u oba smijera. Jug je ubrzao igru što bi mogla biti dodatna kvaliteta – završio je R. Rudić.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist