Zanimljivosti

Rotarijanci u dvadeset godina donirali 25 tisuća sadnica maslina

Članovi Rotary cluba Dubrovnik već dvadeset godina provode akciju raspodjele besplatnih sadnica maslina na širem dubrovačkom i korčulanskom području.

Do sada je u ovoj akciji donirano blizu 25 tisuća sadnica maslina, s ciljem obnove maslinarstva, prije svega na onim predjelima u kojima su maslinici stradali u šumskim požarima. U subotu je u novom reciklažnom dvorištu u Poslovnoj zoni Banići raspodijeljeno 850 komada sadnica maslina (oblica, lastovki, uljarica i bjelica,) stanovnicima gotovo svih sela u Dubrovačkom primorju, sukladno njihovim prethodno izraženim željama, kako po broju, tako i po sortama. U Dubrovačkom primorju ta rotarijanska akcija je i započela u veljači 2001. godine, nakon što je u ljeto 2000. godine vatra uništila i brojne maslinike. Nakon toga, sadnice su donirane i postradalim područjima na Pelješcu, Korčuli, Župi i Rijeci Dubrovačkoj, te u Konavlima, gdje je 2012. godine dodatno donirano i 1.800 sadnica vinove loze.

Kako su prve donirane sadnice danas već masline u punom rodu, dio ulja iz takvih rotarijanskih maslinika redovito se donira u posebnim akcijama dubrovačkim humanitarnim ustanovama koje brinu o potrebitima.

Pročitajte još

ZNANSTVENICI OTKRILI Rano postojanje zaraze koronavirusom može se utvrditi iz kanalizacije

Dulist

Obradovala su nas uskršnja jaja na javnim površinama

Dulist

Ovog Uskrsa manje ćemo trošiti, ali više kupovati domaće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija