Zanimljivosti

Rotaractovci donirali Društvu distrofičara

Rotaractovci donirali Društvu distrofičara

Velika humanitarna akcija Rotaract kluba Dubrovnik «Zaigraj s Anom i Marinom» uspješno je završila!

Povodom nadolazećih blagdana,  Rotaract klub je Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize donirao 20 ručno izrađenih invalidskih stolica i novčani iznos od 16.441,38 kuna.
 
Naime, kao što je već bilo objavljivano, u rujnu ove godine, mladi rotaractovci, u suradnji s Teniskim centrom Dubrovnik i Rotary klubom, organizirali su humanitarni teniski turnir čiji je prihod bio namijenjen Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize.
 
Turnir je bio amaterskog tipa, muški i ženski, a osim naših sugrađana, turniru su se priključili i najbolji hrvatski tenisači– Marin Čilić i Ana Konjuh, koji su zaigrali u finalu.
 
Cilj projekta bio je omogućiti kupnju i izradu namjenskih pomagala, točnije, 20 invalidskih „stolica“, prilagođenih posebnim potrebama osoba s invaliditetom. Zahvaljujući brojnim donacijama i uspješnosti samog turnira, prihod je bio veći od očekivanog, te su rotaractovci Društvu distrofičara donirali i novčani iznos.
 
Sve invalidske stolice izrađene su ručno, a svrha im je olakšati tešku svakodnevnicu invalida i njihovih obitelji.
 
U prostorijama Društva distrofičara, gdje se održala svečana primopredaja „stolica“,  članovi Rotaracta dočekani su s pljeskom. Štićenici Društva, te njihovi roditelji i prijatelji okupili su se kako bi rotaractovcima zahvalili za iskazanu pažnju i pomoć.
 
– Osmjesi članova Društva, te zahvalnost u očima njihovih bližnjih, najbolja su plaća za naš trud – poručuju iz Rotaracta uz želju da ovakvih projekata u našem Gradu bude sve više.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist