Zanimljivosti

Rotaractovci donirali Društvu distrofičara

Velika humanitarna akcija Rotaract kluba Dubrovnik «Zaigraj s Anom i Marinom» uspješno je završila!

Povodom nadolazećih blagdana,  Rotaract klub je Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize donirao 20 ručno izrađenih invalidskih stolica i novčani iznos od 16.441,38 kuna.
 
Naime, kao što je već bilo objavljivano, u rujnu ove godine, mladi rotaractovci, u suradnji s Teniskim centrom Dubrovnik i Rotary klubom, organizirali su humanitarni teniski turnir čiji je prihod bio namijenjen Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize.
 
Turnir je bio amaterskog tipa, muški i ženski, a osim naših sugrađana, turniru su se priključili i najbolji hrvatski tenisači– Marin Čilić i Ana Konjuh, koji su zaigrali u finalu.
 
Cilj projekta bio je omogućiti kupnju i izradu namjenskih pomagala, točnije, 20 invalidskih „stolica“, prilagođenih posebnim potrebama osoba s invaliditetom. Zahvaljujući brojnim donacijama i uspješnosti samog turnira, prihod je bio veći od očekivanog, te su rotaractovci Društvu distrofičara donirali i novčani iznos.
 
Sve invalidske stolice izrađene su ručno, a svrha im je olakšati tešku svakodnevnicu invalida i njihovih obitelji.
 
U prostorijama Društva distrofičara, gdje se održala svečana primopredaja „stolica“,  članovi Rotaracta dočekani su s pljeskom. Štićenici Društva, te njihovi roditelji i prijatelji okupili su se kako bi rotaractovcima zahvalili za iskazanu pažnju i pomoć.
 
– Osmjesi članova Društva, te zahvalnost u očima njihovih bližnjih, najbolja su plaća za naš trud – poručuju iz Rotaracta uz želju da ovakvih projekata u našem Gradu bude sve više.

Pročitajte još

POSVETIO SE VRTU I RUŽIČNJAKU Don Robert Ćibarić sport zamijenio poljoprivredom

Dulist

Putin od Hrvatske traži povrat vrijednih slika, evo što su mu poručili iz Ministarstva kulture

Dulist

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist