Aktualno

ROKO TOLIĆ Kuća se gradi u skladu s dozvolom Grada Dubrovnika. Ako ima nepravilnosti, rušit ćemo

ROKO TOLIĆ Kuća se gradi u skladu s dozvolom Grada Dubrovnika. Ako ima nepravilnosti, rušit ćemo

Nakon što je gradonačelnik Mato Franković ovog ponedjeljka izmjerio širinu ceste ispred stambenih zgrada investitora Roka Tolića, Srećka Žuneca i Iris Valentić te ustanovio kako su pola metra ‘ušli’ u javnu cestu, za komentar smo upitali jednog od investitora, Roka Tolića. On pak ističe kako se objekt gradi po pravomoćnoj građevinskoj dozvoli.
-Uistinu mi je žao da je gradonačelnik promovirao medijski senzacionalizam tvrdnjom da smo nešto otuđili, a bez da je nas investitore suočio s ijednim valjanim dokazom za takvo što. Objekt se gradi po pravomoćnoj građevinskoj dozvoli i ukoliko je od nje odstupljeno u kontekstu ovog navoda, snosit ćemo konzekvence – govori nam Tolić te dodaje kako je objekt bio predmetom nadzora građevinske inspekcije koja ‘nije utvrdila nikakve bitne nepravilnosti’.
-Očito je da metar struke i metar politike ne mjere jednaku udaljenost. Također bih volio da smo imali priliku saznati koja ovlaštena osoba je izvršila mjerenje na osnovu koje je gradonačelnik danas izrekao svoje tvrdnje. Ja uvijek biram čvrsto vjerovati u struku, a struka kaže da naša zgrada treba biti udaljena 4 i pol metra od sredine čestice puta – naglašava Tolić.
-Isto tako vjerujem da je meritorni geodet točno utvrdio gdje je ta sredina, a gdje je zgrada. U slučaju da se nakon ovog performansa potvrdi da smo prekršili dozvolu i negirali struku, odgovornost i sramota je evidentno naša, ali ako nismo, onda će se ovakvo iznošenje zaključaka na razini klevete pokazati još nepotrebnijim – zaključuje Tolić.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist