Kultura

Rogist Radovan Vlatković i klarinetistica Marija Pavlović s DSO-om u završnici Stradun Classica

Rogist Radovan Vlatković i klarinetistica Marija Pavlović s DSO-om u završnici Stradun Classica

Drugo izdanje Stradun Classic festivala završit će koncertom u petak, 11. listopada u atriju Kneževa dvora. Početak koncerta je 21 sat. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će njegov šef dirigent, Marc Tardue, dok će kao solisti nastupiti umjetnička voditeljica festivala, renomirana i višestruko nagrađivana hrvatska klarinetistica Marija Pavlović, te jedan od najuvaženijih svjetskih umjetnika i majstor svog instrumenta, Radovan Vlatković, cijenjen ponajprije zbog jedinstvenog umijeća da svoje snažno, nepredvidivo glazbalo pretvori u izvor profinjenih i neočekivano raznovrsnih zvukova.Uvijek rado viđen gost na festivalima i koncertnim dvoranama svoje domovine odlikovan je i brojnim nagradama kao Orlando, Milka Trnina, Vladimir Nazor i Ivo Vuljević, Porin za životno djelo, a 2014. proglašen je članom Kraljevske akademije u Londonu.
Na programu ovog koncerta naći će se djela W.A. Mozarta. Naime, najprije Koncert za hornu i orkestar br.3 u Es duru, zatim Koncert za klarinet i orkestar u A duru te na kraju Mozartova Simfonija br. 40 u g molu.
Na festivalu koji je započeo 4. listopada sudjelovali su eminentni hrvatski i inozemni glazbenici poput violinista Daniela Rowlanda i Vinete Sareike, fagotista Pietera Nuyttena, cellistice Monike Leskovar, hornista Boštjana Lipovšeka, pijanistice Martine Filjak, mezzosopranistice Renate Pokupić, oboista Toma Owena i kontrabasista Zorana Markovića, dirigena Darrella Anga te članova Dubrovačkog simfonijskog orkestra Mirabai Weismehl, Šimuna Končića, Matije Novakovića, Stijepa Meda, Tonija Kursara i Renate Santini Glavinović.
Ulaznice za koncerte festivala dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od do 14.30 sati, u Luži, agenciji Perla Adriatica na Pločama i gift shopu Dubravka na Pilama, kao i online putem servisa ulaznice.hr. Popusti za građane dostupni su isključivo na blagajni orkestra, a dodatne informacije i rerezvacije mogu se dobiti na broj 020 417 110.
Festival se održava u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i hotela Rixos.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist