Županija

RODITELJI NEGODUJU Cavtatski učenici nadoknađivat će nastavu na Festu sv. Vlaha

RODITELJI NEGODUJU Cavtatski učenici nadoknađivat će nastavu na Festu sv. Vlaha

Vijest o nadoknadi nastave zbog štrajka prosvjetara u Osnovnoj školi Cavtat izazvala je burne reakcije među roditeljima, a proširila se i društvenim mrežama. Naime, cavtatski će učenici sljedeću nadoknadu imati ni manje ni više nego u ponedjeljak, 3. veljače na samu Festu svetog Vlaha!

Društvenim mrežama proširila se obavijest OŠ Cavtat u kojoj je istaknuto kako su zaprimili suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja o izmjeni školskog kalendara za šk. god. 2019./2020. te da će se sukladno tome odmor za učenike realizirati tako da zimski odmor počinje 24. prosinca 2019. godine i traje do 6. siječnja 2020. godine s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine. Proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. i završava 13. travnja 2020., s tim da nastava počinje 14. travnja 2020.

Prvi nastavni tjedan drugog polugodišta započinje 7. siječnja, 2020. a nastavni dan je subota, 11. siječnja 2020. kao dan nadoknade. Sljedeći dan nadoknade je 3. veljače 2020. u ponedjeljak. Nastavna godina završava 19. lipnja 2020. – istaknuto je u obavijesti OŠ Cavtat.

Podsjetimo, Ministarstvo je sredinom prosinca donijelo odluku o nadoknadi nastave za škole u županijama te je za sve škole sljedeći  predviđeni dan nadoknade 8. veljače. Provjerili smo stoga s ravnateljicom Osnovne škole Cavtat Katom Kukuljicom kako će ova nadoknada biti organizirana te hoće li učenici moći prisustvovati Festi.

-Podržavajući odlazak na Festu sv. Vlaha naši učenici će sa svojim obiteljima biti u mogućnosti nazočiti obilježavanju dana našega Parca. Podjednako se to odnosi i na naše zaposlenike, na sv. Vlaha svakome će biti omogućeno otići na sv. Misu i procesiju na Stradun. Kalendar Osnovne škole Cavtat je u skladu s izmjenom Odluke i trajanju odmora i duljini nastavne godine za učenike 2019./20. za školske ustanove na području Dubrovačko-neretvanske županije te su sva tijela škole predlagala i sudjelovala u donošenju datuma u skladu sa zakonskom procedurom – odgovorila nam je ravnateljica OŠ Cavtat Kate Kukuljica.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist