Sport

Rođendan judaša, odbojkašice pune planova

Rođendan judaša, odbojkašice pune planova

Dva dubrovačka kluba večeras su u hotelu Lero proslavili svoje sportske uspjehe

počastili se na zajedničkom domjenku za što uspješniju nadolazeću sportsku godinu.

Judo klub Dubrovnik 1966. Svečano je obilježio značajan jubilej 45-tu obljetnicu djelovanja. Predsjednik kluba Frano Stjepović u svom se govoru prisjetio samih početaka, ali i naglasio kako je malo sportskih klubova, a judo posebno, koji se mogu pohvaliti ovakvom tradicijom i ostvarenim rezultatima.

– Iz redova našeg kluba ponikao je pored vrhunskih sportaša, sportskih – nadasve judo stručnjaka i djelatnika i veliki broj uglednih građana, gospodarstvenika, javnih djelatnika, profesora, doktora, liječnika, umjetnika, inženjera, ekonomista i nadasve časnih i samozatajnih ljudi – naglasio je Stjepović. Istaknuo je kako su judaši Dubrovnik 1966. Ostvarili vrhunske rezultate u svim starosnim kategorijama. Zahvalio se Gradu i županiji kao i brojnim sponzorima i prijateljima kluba bez kojih bi ostvareni rezultati bili nezamislivi.

Na proslavi su uručene zahvalnice i to osnivaču kluba Andriji Habulinu, Gradu Dubrovniku čiju je primio pročelnik za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić. Zahvalnica je uručena Alenu Boškoviću tajniku Dubrovačkog saveza športova, Cvijetu Bratošu ravnatelju JU Sportski objekti, te Sandi Čorak predsjednici Hrvatskog judo saveza.

Ženski odbojkaški klub Dubrovnik prije svečanog domjenka održao je skupštinu  na kojoj je usvojeno izvješće o radu te financijski izvještaj od prethodne tri godine. Govorilo se o rezultatima, ali i o financijskom stanju koje prijeći da klub opet zaigra u Prvoj hrvatskoj ligi. Predsjednik kluba Miljenko Miljak osvrnuo se na neke aktivnosti koje su u posljednje vrijeme napravljeni. Tako je klub dobio novu himnu, ali i web stranicu, a naglasio je Miljak pokrenuta je inicijativa za osnivanjem županijskog odbojkaškog saveza. Trenerica Zina Urlić je istakla zadovoljstvo što se klub s tri pobjede našao na šestom mjestu prvenstvene tablice. Uspjeh je pripisala prvenstveno šest igračica koje redovito treniraju.

Klub će, rečeno je na skupštini i dalje aktivno održavati školu odbojke u klubu i dvjema osnovnim školama, organizirati amatersko prvenstvo u odbojci na pijesku, raditi na usavršavanju trenerskog kadra, sudjelovati na turnirima za mlađe uzraste, posebno raditi s mlađim kadetkinjama, kadetkinjama i juniorkama i s istima nastupati na Državnim prvenstvima i naravno i dalje se natjecati u Prvoj B hrvatskoj ligi. 

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist