Županija

Rođaci ‘zakrvili’ oko kuće, inspekcija se pravi blesava

Rođaci 'zakrvili' oko kuće, inspekcija se pravi blesava

– Ja, Niko Škero iz Komolca i Nike Škero iz Dubrovnika, kao suvlasnici čest. zgr. 100 i čest. zem. 2122 k.o. Mravinca prijavljujemo našeg susjeda Antuna Škera da je bespravno podigao zid sa sjeverne strane visok 2,10 me, te je istim zidom zatvorio kanal za oborinske vode, a drugim zidom iste visine je sa istočne strane onemogućio otvaranje prozora naše kuće, kao i sa zidom s južne strane. Napominjemo da su svi radovi izvršeni uz naše protivljenje, kao i bez dozvola od strane državnih institucija, što sve ukazuje ne bezobzirnost bespravnog graditelja Antuna Škera, čime je višestruko prekšrio zakone o gradnji! – izvadak je ovo iz prijave resornoj inspekciji Ministarstva graditeljstva koju je 10. travnja ove godine protiv svog drugog rođaka podnio Niko Škero. U još jednoj priči o tome koliko nasljedstvo, kamen i beton mogu poremetiti ljudske odnose, na njegov poziv ekipa DuLista izašla je na teren u Mravince.
Dok se penjemo skalinima na drugi kat kuće na jednom zidu jasno se vidi utjecaj vlage. Gljivice su se uhvatile na širokom području, a najviše arazo izlaznih vrata u zadnje dvorište.
– To vam je tu sad ćete vidjeti – kaže nam Niko Škero dok nas vodi izvan kuće i pokazuje sporni zid koji je sagradio njegov drugi rođak.

Članak u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist