Natrag
21.2.2019 06:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Robert Bošković vraća se na Ljetne igre!

25.4.2013 @ 18:48 Dulist dulist IN

Podijelite:

Dubrovački glumac Robert Bošković, koji već godinama profesionalnu glumačku karijeru gradi u Zagrebu, vraća se na Ljetne igre. Dobio je angažman na najvećem ovogodišnjem projektu Igara, operi Cosi fan tutte W. A. Mozarta.

Bošković će biti asistent režije, a čitavo djelo osmislit će priznata britanska redateljica Sally Burgesse, profesorica na Royal Collage of Music u Londonu.

Operom, u kojoj će nastupiti osam svjetskih solista, ravnat će britanski dirigent Oliver Gilmour, koji je nedavno imao nastup u Dubrovniku sa Simfonijskim orkestrom.

Premijera Mozartove opere, na rasporedu dan nakon svečanog otvaranja Ljetnih igara, bit će izvedena u koprodukciji fondacije Music Without Frontiers iz Londona, tvrtke Agavent Miša Mihočevića i Dubrovačkih ljetnih igrara.

Zanimljivo je spomenuti kako je Robert Bošković posljednji put nastupio na Igrama u predstavi Ekvinocijo gdje je glumio mladog mornara Luku. Osim što se upušta u redateljske vode kao asistent redateljici Sallly Burgesse, Boškovića ćemo opet gledati na daskama Ljetnih igara i to kao i pred pet godina u ulozi Luke. Ekvinocijo premijerno izveden 2004. godine vraća se na Lokrum u režiji Joška Juvančića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana