Sport

RKHM DUBROVNIK ‘Pobjedom protiv Kaštela biti ćemo nadomak dugo željenoj Premijer Ligi’

RKHM DUBROVNIK 'Pobjedom protiv Kaštela biti ćemo nadomak dugo željenoj Premijer Ligi'

Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik ove je subote, u restaurantu Sunset na plaži u uvali Lapad održao konferenciju za novinare povodom nadolazeće utakmice s RK Ribol Kaštelom, pri tom predstavivši novog igrača i najavivši mogući ulazak u premijer ligu! 

Članovi kluba istaknuli su važnost, ali i izazov koji predstavlja utakmica s RK Ribola Kaštela.

-Već tri godine kucamo na vrata premijer lige. Prilike su sazrele da i jug Hrvatske ima predstavnika u elitnom razredu natjecanja. Konkurencija u rukometu je izuzetno velika i jaka, samo u ovom trenutku u Hrvatskoj ima preko 300 registriranih klubova i četiri seniorska razreda natjecanja pod nadležnošću Hrvatskog Rukometnog Saveza – poručio je tajnik kluba Sven Krile.

-Natječemo se sa šest momčadi u hrvatskim ligama i to seniori, juniori, kadeti, mlađi kadeti, dječaci A i  B. Ukupno ćemo u natjecateljskoj godini 2018./19. odigrati 152 utakmice. Za sada smo u putovanjima prešli 14 od 29 tisuća kilometara koje moramo prijeći. U natjecanjima je sudjelovalo 95 licenciranih igrača, treniralo ih je 5 trenera s licencom HRS-a, a RKHM svoju školu rukometa provodi u četiri škole.  U planu je otvaranje još škola u Konavlima i Mokošici, te otvaranje ženske sekcije. Također je bitno naglasiti kako organiziramo i 26. međunarodni memorijalni turnir u spomen na našeg preminulog kapetana Bruna Glanza. Turnir će se održati 16. prosinca za godište 2002. i mlađi – ispričao je  predsjednik kluba Ivo Dragić.

-Osim što je nadolazeća utakmica protiv Kaštela vrlo bitna za našu poziciju i možebitni prelazak u premijer ligu, volio bih pohvaliti momke koji uz sav napor treninga i utakmica nađu vremena za društvo. Nama je u Klubu želja pomoći svima kojima je pomoć potrebna, jer osjećamo se društveno odgovornima za naš grad, okolicu i sredinu u kojoj živimo. Tako smo sudjelovali u branju soli u Solani Ston, organizirali smo humanitarne akcije za pomoć članovima u nabavci sportske opreme i računala, a i sudjelovali smo u sortiranju pet ambalaže za pomoć Domu Josipovac. Pred nama su do kraja godine još i jedna eko akcija na Lokrumu kao i domjenak na koji ćemo pozvati sve prijatelje kluba i sve generacije igrača – poručio je trener Silvio Ivandija.

Novi igrač kluba na poziciji pivota je Sandro Zujić. Iako je tek mjesec dana član obitelji RKHM Dubrovnika, Zujić je izrazio svoje zadovoljstvo igrom, ali i obiteljskom atmosferom kojom klub i članovi zrače. Kapetan kluba Maro Dabelić istaknuo je dvije nadolazeće utakmice kao ključne u njihovim opravdanim ambicijama za ulaskom u premijer ligu.

RKHM Dubrovnik ove nedjelje suočit će se sa svojim najvećim izazovom do sada i nikada nisu bili bliže ostvarenju svojih najvećih ambicija. Utakmica protiv RK Ribol Kaštela igrat će se u 20 sati u sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist