DuList IN

RITMO DE SALSA Dubrovčani na Cubamonte festivalu

RITMO DE SALSA Dubrovčani na Cubamonte festivalu

Članovi Udruge Ritmo de Salsa sudjelovali su na drugom izdanju Cubamonte međunarodnog festivala, koji se od 26. do 28. kolovoza održao u crnogorskom Sutomoru.

Na ovom jedinstvenom događaju u sjajnoj organizaciji podgoričke plesne škole Buena Vista su uz Dubrovčane koji su predstavljali Hrvatsku sudjelovali i salserosi iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Italije, Austrije, Švicarske, Velike Britanije te Finske.

Dubrovčani su imali priliku na radionicama produbiti svoje znanje iz plesanja salse, bachate, kizombe, sona, timbe, reggaetona, salsatona, ali i naučiti ponešto o povijesti afro kubanskih plesova kao što su abakua, oggun, yemaya, palo, babalu aye, obatala… Posebno su bile zanimljive radionice koje su vodili kubanski plesači Roly Maden, Yeni Molinet, Liudmila Rodriguez Silva, Orliandys Minoso Jimenez te Anier Sanchez Sandoval. Naravno, neizostavni su bili i vrući salsa partyji u ambijentu pješčanih plaža, mora i zvjezdanog neba.

Po povratku s festivala nastavljaju se salsa partyji petkom u Caffe baru Promenada, koji su obilježili ljeto u Uvali Lapad i izazvali zanimanje domaće čeljadi i gostiju grada. Također, pred udrugom Ritmo de Salsa je i plesom ispunjena jesen, budući da je u planu novi početnički tečaj salse.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović