Zanimljivosti

Riješite se oružja bez sankcija

Riješite se oružja bez sankcija

Pod motom „Manje oružja-manje tragedija“ Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana intezivira akciju prikupljanja  ilegalnog oružja te poziva građane da se „riješe oružja bez sankcija i svoj život učine sigurnijim“.

U narednih mjesec dana građani će imati priliku na Info-punktovima, koji će biti postavljeni na frekventnijim lokacijama u gradovima i nekim općinama na području županije, od policijskih službenika dobiti detaljnije informacije o ovoj akciji odnosno o načinu predaje oružja i ubojitih sredstava. 
 
Svi oni koji se u ovoj akciji odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći će na vašu adresu, preuzeti navedena sredstva te ih odnijeti na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.
 
Napominjemo da je ova akcija preventivnog karaktera i da se protiv osoba koje se u sklopu ove akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja,  neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist