Natrag
21.6.2018 14:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Rijeka dubrovačka slavi 20 godina od oslobođenja

24.5.2012 @ 10:05 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Od 25. do 27. svibnja u Komolcu će se proslaviti 20. obljetnica oslobođenja Rijeke dubrovačke.

 Program proslave počinje u petak, 25. svibnja u 18 sati u prostorijama DVD Rijeke dubrovačke na Tenturiji, kada će biti održana javna tribina “Rijeka naša negdašnja i svagdašnja”. Na tribini će sudjelovati dr.sc. Vinicije Lupis i dr.sc. Bruno Šišić.
 
U subotu, 26. svibnja, proslava se nastavlja polaganjem vijenaca na mjestima pogibije branitelja Rijeke dubrovačke od 7 do 9 sati. Zatim od 9 do 12 sati slijedi posebno izdanje emisije Hrvatskog radija Radio Dubrovnika “Radio kavana” iz ACI marine Dubrovnik.
 
U 18.30 planiran je mimohod Glazbe Komolac i Mokošičkih mažuretki ulicom Bartola Kašića u Mokošici, te polaganje vijenaca u Mokošici kod spomen obilježja u ulici Bartola Kašića u 18.45 sati.
 
Subotnji dio proslave završit će u 19 sati Svetom misom zadušnicom za poginule za Domovinu u crkvi župe Svete Obitelji.
 
U nedjelju, 27. svibnja proslava se nastavlja u 19 sati u vrtu ljetnikovca Sorkočević u ACI marini Dubrovnik, gdje će nastupiti KUD Komolac, Glazba Komolac, KUD Sveti Juraj Osojnik, KUD Stjepan Radić, učenici Osnovne škole Mokošica i klapa Kaše.
 
Nakon koncerta slijedi pučka festa uz nastup grupe Cabria.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana