Natrag
26.4.2019 03:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Ribogojilište na Mljetu seli na novu lokaciju

18.10.2013 @ 16:57 Ana Prohaska Aktualno
2;2

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s predstavnicima tvrtke „Riba Mljet“ i načelnikom Općine Mljet Đivom Marketom razgovarao o projektu ribogojilišta.

 
Naime, investitori su župana upoznali o planovima tvrtke oko preseljenja ribogojilišta u Sobri na novu lokaciju, a župan im je kazao kako je u Prostornom planu DNŽ utvrđena nova lokacija pored otočića Galičnjak. Također, župan je kazao kako je pripremljeno sve za dodjelu koncesije za obavljanje gospodarske djelatnosti na toj lokaciji. Županijska skupština na prošlotjednoj sjednici donijela je odluku o pokretanju postupka za izdavanje koncesije, pa se natječaj očekuje početkom idućeg tjedna.
 
Investitori su izrazili zadovoljstvo tijekom postupka izdavanja koncesije na novoj lokaciji te su najavili kako će se javiti na natječaj. Isto tako, najavili su kako će po realizaciji ovog projekta, uz pomoć iseljenika s Mljeta, krenuti u nove investicije.
 
Načelnik Mljeta Market zahvalio je županu jer je „priveo kraju problematičnu situaciju s ribogojilištem“ na otoku.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana