DuList IN

RIANA PETANJEK Ljeto u Dubrovniku poznate hrvatske avanturistice i bikerice

RIANA PETANJEK Ljeto u Dubrovniku poznate hrvatske avanturistice i bikerice

Magičan ružičasti zalazak iznad Grada i boja Straduna u tom trenutku uz zvuk čiopa, vožnja motorom do Srđa, koncert na Lokrumu, kajacima do Betine špilje, noćno ljetno kino u Slavici, kupanje na Pasjači i večera u Koraćevoj kući uz pogled na Konavosko polje…

Piše/Foto: Riana Petanjek

Samo su neki od trenutaka koji za mene znače ljeto i punjenje baterija za cijelu godinu. I stvarno bi mi bilo teško zamisliti godinu u kojoj to sve ne bih barem na nekoliko dana imala.

RIANA PETANJEK Ljeto u Dubrovniku poznate hrvatske avanturistice i bikerice

Dugo sam bila uvjerena da to ima isključivo veze s tim što me najranija sjećanja iz djetinjstva vežu za Grad i što zbog obiteljske kuće u Moluntu baš tu provodim ljeta, kao da se iz tih razloga to jednostavno nametnulo, no danas s puno više godina i svega što sam vidjela mogu samo biti sretna što imam baš tu privilegiju Dubrovnik i Konavle zvati svojom konstantom u životu

Svaka ptica svome jugu leti… Tako bi najkraće opisala moj odnos s Dubrov­nikom i Konavlima, a nakon adrese u New Yorku, San Franicscu, Indiji, Mariboru i toliko puno proputovanih kilometara, ‘moj jug’ je za mene još uvi­jek ono neko posebno mjesto, mjesto kojem se uvijek imam potrebu vratiti.

Grad sam opet gledala očima turista
Dugo sam bila uvjerena da to ima isključivo veze s tim što me najranija sjećanja iz djetinjstva vežu za Grad i što zbog obiteljske kuće u Moluntu baš tu provodim ljeta, kao da se iz tih razloga to jednostavno nametnulo, no danas s puno više godina i svega što sam vidjela mogu samo biti sretna što imam baš tu privilegiju Dubrovnik i Konavle zvati svojom konstantom u životu. Što su od tisuće priča koje priča svaki kamen na Stradunu neke od njih i moje. I tek sad još više cijenim ljepote tog našeg jedinstvenog Grada.

RIANA PETANJEK Ljeto u Dubrovniku poznate hrvatske avanturistice i bikerice

Ove godine sam nakon puno odra­đenih turističkih sezona u Dubrov­niku, grad opet gledala očima turi­sta i nekoga tko mu krade ljepotu na odmoru. Gužve su mi opet bile samo simpatične i poželjene, jer mi se nije žurilo kao kad se radi u Gradu. Uz to sam zahvaljujući televizijskoj emisiji Coolturist koju vodim na Novoj TV imala priliku i drugima prenijeti po čemu je toliko poseban i vrijedan sva­kog posjeta.

Ne stane sve u jednu emisiju Coolturista
Posebno mi je bilo drago što sam za razliku od drugih emisija imala utje­caja i na to što ćemo snimati, odnosno uredniku predlagala ideje od kojih su neke i prošle. Tako su uz ljepote Lor­kuma, zidina, otvaranje igara, Knežev dvor i Srđ tu bile i atraktivne ture kajacima i Game of Thrones tura.

Osim ljepota koje Dubrovnik nudi tipičnom posjetitelju, meni je kao nekome tko vozi motor posebno draga i šira okolica, zapravo cijela Dubro­vačko neretvanska županija zbog jed­nih od najljepših cesta za vožnju moto­rom, posebno kad su Konavle i Pelješac u pitanju

Iako bi ja još jako puno stvari uključila u emi­siju od 25 minuta nažalost ne stane sve što bih ja prenijela svakome tko misli posjetiti Dubrovnik. ­

RIANA PETANJEK Ljeto u Dubrovniku poznate hrvatske avanturistice i bikerice

Osim ljepota koje Dubrovnik nudi tipičnom posjetitelju, meni je kao nekome tko vozi motor posebno draga i šira okolica, zapravo cijela Dubro­vačko neretvanska županija zbog jed­nih od najljepših cesta za vožnju moto­rom, posebno kad su Konavle i Pelješac u pitanju. Tako da sam i ove godine jedva čekala nekoliko slobodnih dana da uživam na motoru po tim cestama. Dok sam lani i vodila turu na motorima za Kanađanke koje su na iznajmljenim motorima u mojoj pratnji ostale odu­ševljene istim tim cestama.

Jedva čekam iduće ljeto!
Iako je Dubrovnik daleko ispred veli­kog dijela obale kad je produljivanje turističke sezone u pitanju, mislim da su baš te ture motorima čime bi se pred i post sezona mogla napraviti još uspješnijom, obzirom da motoristi i ne traže previsoke temperature i naravno više im odgovara kad nema gužvi na cestama.

RIANA PETANJEK Ljeto u Dubrovniku poznate hrvatske avanturistice i bikerice

Za kraj, jedva čekam iduće ljeto da opet doletim svome jugu i iako teško mogu zamisliti da opet cijelu godinu živim u Dubrovniku, jednako teško mogu zamisliti da barem mali dio ljeta ne provedem u biseru Mediterana, gdje se ljeti zbog multikulturalnosti koja vlada gradom osjećam baš kao da sam u maloj verziji New Yorka.

Simpatičnu Rianu pratite na njenim Facebook i Instagram stranicama :)

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist