Crna kronika

REZULTATI AKCIJE ‘MANJE ORUŽJA’ Prikupljeno više od 920 kg eksploziva

REZULTATI AKCIJE 'MANJE ORUŽJA' Prikupljeno više od 920 kg eksploziva

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska je od 15. prosinca prošle godine do 15. siječnja ove godine na području cijele Županije intenzivirala aktivnosti u sklopu akcije ‘Manje oružja – manje tragedija’. Cilj ovih aktivnosti je potaknuti one građane koji još uvijek u svojim domovima imaju nedozvoljeno oružje, streljivo ili minsko eksplozivno sredstva da ih uklone iz svoje blizine i na taj način svoj život i živote svojih bližnjih, poglavito djece, učine sigurnijim.

U ovogodišnjoj akciji građani su dragovoljno predali dvije automatske puške, dvije poluautomatske puške, jednu minobacačku minu, jednu ručnu bombu, dvije puške repetirke i 534 komada raznog streljiva. Na 10 organiziranih info-punktova, osim policijskih službenika protueksplozijske zaštite, nalazili su se i predstavnici braniteljskih i lovačkih udruga. Od početka akcije 2007. godine do sada ukupno je prikupljeno preko 128 tisuća raznih eksplozivnih sredstava, više od 920 kg eksploziva, preko 150 kg baruta, 103 komada ručnih raketnih bacača, 60 poluautomatskih i repetirajućih puški, 60 automatskih puški, 41 pištolj i preko 800 tisuća raznog streljiva.

PU dubrovačko-neretvanska zahvaljuje svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge poziva da slijede njihov primjer i podsjeća ih da se akcija i dalje nastavlja te da mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje. Naglašavamo da se protiv njih neće pokretati nikakav prekršajni niti kazneni postupak, dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva.

Pročitajte još

Napravio niz prekršaja, odbio test na droge pa kažnjen s 2.250 eura

Dulist

Policija došla pretražiti obiteljsku kuću, ispred 40-godišnjak prodavao heroin

Dulist

U Stonu spriječeno krijumčarenje većeg broja stranih državljana

Dulist