Aktualno

REZOVI VLADE Do izbora 2021. imat ćemo 634 lokalna dužnosnika manje

Vlada Andreja Plenkovića planira prepoloviti broj lokalnih dužnosnika, a zakon bi trebao biti donesen do lokalnih izbora 2021. Hrvatska danas ima 20 županija, a 20 župana ima 52 zamjenika, donosi RTL. Tu je i 127 gradova s isto toliko gradonačelnika, ali i 197 zamjenika i 16 zamjenika iz redova nacionalnih manjina. Hrvatska ima i 428 općina, odnosno općinskih načelnika, 434 zamjenika načelnika i 47 zamjenika iz redova nacionalne manjine. Riječ je o 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave i 1321 lokalni dužnosnik. Sa smanjenjem trebalo bi se doći na 687 lokalnih dužnosnika.
Prema Vladinom planu, doznaje RTL, do 2021. načelnici općina više ne bi imali zamjenike. Ostali bi samo u gradovima od 30 tisuća stanovnika i u županijama.
Uz to u planu je i spajanje općina. One koje imaju manjak fiskalnog kapaciteta i one koje ne mogu obnašati svoje dužnosti spojit će se drugima.

Pročitajte još

Franković: ‘Stanovnicima Mokošice ne treba naplaćivati kazne dok se problem parkinga ne riješi’

Dulist

Gospođa Nataša Mijanović o dundu Antunu Masli i svojih osam tisuća oslikanih platna

Maria Prkut

ZAŠTITNO LICE POLICIJE ANDRIJANA BISKUP Nemam priliku izvještavati o lijepim stvarima

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija