AktualnoUrednički izbor

Rezervat Lokrum i ove godine uložio znatna sredstva u obnovu brodova Skala i Zrinski!

Rezervat Lokrum i ove godine uložio znatna sredstva u obnovu brodova Skala i Zrinski!

Brodovi ‘Zrinski’ i ‘Skala’ izgrađeni su u Mokošici 1971. godine namjenski za potrebe J.U. Rezervat Lokrum i od tada pa sve do danas usprkos vremenu koje je prošlo od njihove izgradnje i dalje sigurno plove prema svom omiljenom otoku, velikim dijelom zahvaljujući svojim vrijednim posadama i starim dubrovačkim meštrima i kalafatima, ističu iz JU Rezervata Lokrum.

-Nažalost, već nekoliko zadnjih godina zbog nedostatka kalafata u našem Gradu, a i cijeloj Županiji, naši brodovi (Zrinski i Skala ) odlaze na redovne godišnje remonte u brodogradilište ‘Marina Betina’ u Betinu na otok Murter. Tako je bilo i ovu godinu. Pored redovnih godišnjih remonta i rekonstrukcija drvene strukture navedenih brodova koja je u proteklih nekoliko godina odrađena u brodogradilištu ‘Marina Betina’ u Betini, u brodogradilištu ‘Leda’ u Korčuli odradila se zamjena pogonskih strojeva, brodskih reduktora i propelera. Iznos ove zamjene za oba broda iznosila je oko 2.000 000, 00 kuna.

Zahtjevni remonti na brodovima ‘Zrinski’ i ‘Skala’ u brodogradilištu ‘Marina Betina’ krenuli su 2014. godine kada je na brodu ‘Skala’ odrađena rekonstrukcija prednjeg dijela broda (od srednjih vrata do prove ) koji je iznosio oko 650.000,00 kuna. Nadalje, na brodu ‘Zrinski’, 2016.godine uz redovni remont, također je napravljena rekonstrukcija prednjeg dijela broda, a sve u iznosu od oko 700 000,00 kuna.
Ovu zimu remont spomenutih brodova krenuo je već u prosincu 2018.godine, a završio krajem travnja 2019.godine.

U tom razdoblju naše posade su se izmjenjivale u brodogradilištu kako bi svojim sudjelovanjem u remontu doprinijeli dobrom izgledu, odnosno, ujednačavanju vizualnog identiteta brodova kako bi se isti u što boljem svjetlu vratili u naš Grad, gdje i pripadaju. Na brodu ‘Zrinski’ uz redovni remontnapravile su se nove klupe za putnike i novi nosači pojaseva za spašavanje, a sve u iznosu od cca 365.000,00 kuna. Na brodu ‘Skala’ uz redovni remont, odrađena je rekonstrukcija krmenog dijela broda (od srednjih vrata prema krmi), a sve u iznosu od cca 1.000 000,00 kuna. Zahvaljujući velikoj brizi i pažnji djelatnika Rezervata Lokrum, brodovi ‘Skala’ i ‘Zrinski’ još dugo će sigurno prevoziti putnike prema našem omiljenom otoku, našem Lokrumu! – poručili su iz JU Rezervata Lokrum.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist