Aktualno

Rezervat Lokrum i ove godine uložio znatna sredstva u obnovu brodova Skala i Zrinski!

Brodovi ‘Zrinski’ i ‘Skala’ izgrađeni su u Mokošici 1971. godine namjenski za potrebe J.U. Rezervat Lokrum i od tada pa sve do danas usprkos vremenu koje je prošlo od njihove izgradnje i dalje sigurno plove prema svom omiljenom otoku, velikim dijelom zahvaljujući svojim vrijednim posadama i starim dubrovačkim meštrima i kalafatima, ističu iz JU Rezervata Lokrum.

-Nažalost, već nekoliko zadnjih godina zbog nedostatka kalafata u našem Gradu, a i cijeloj Županiji, naši brodovi (Zrinski i Skala ) odlaze na redovne godišnje remonte u brodogradilište ‘Marina Betina’ u Betinu na otok Murter. Tako je bilo i ovu godinu. Pored redovnih godišnjih remonta i rekonstrukcija drvene strukture navedenih brodova koja je u proteklih nekoliko godina odrađena u brodogradilištu ‘Marina Betina’ u Betini, u brodogradilištu ‘Leda’ u Korčuli odradila se zamjena pogonskih strojeva, brodskih reduktora i propelera. Iznos ove zamjene za oba broda iznosila je oko 2.000 000, 00 kuna.

Zahtjevni remonti na brodovima ‘Zrinski’ i ‘Skala’ u brodogradilištu ‘Marina Betina’ krenuli su 2014. godine kada je na brodu ‘Skala’ odrađena rekonstrukcija prednjeg dijela broda (od srednjih vrata do prove ) koji je iznosio oko 650.000,00 kuna. Nadalje, na brodu ‘Zrinski’, 2016.godine uz redovni remont, također je napravljena rekonstrukcija prednjeg dijela broda, a sve u iznosu od oko 700 000,00 kuna.
Ovu zimu remont spomenutih brodova krenuo je već u prosincu 2018.godine, a završio krajem travnja 2019.godine.

U tom razdoblju naše posade su se izmjenjivale u brodogradilištu kako bi svojim sudjelovanjem u remontu doprinijeli dobrom izgledu, odnosno, ujednačavanju vizualnog identiteta brodova kako bi se isti u što boljem svjetlu vratili u naš Grad, gdje i pripadaju. Na brodu ‘Zrinski’ uz redovni remontnapravile su se nove klupe za putnike i novi nosači pojaseva za spašavanje, a sve u iznosu od cca 365.000,00 kuna. Na brodu ‘Skala’ uz redovni remont, odrađena je rekonstrukcija krmenog dijela broda (od srednjih vrata prema krmi), a sve u iznosu od cca 1.000 000,00 kuna. Zahvaljujući velikoj brizi i pažnji djelatnika Rezervata Lokrum, brodovi ‘Skala’ i ‘Zrinski’ još dugo će sigurno prevoziti putnike prema našem omiljenom otoku, našem Lokrumu! – poručili su iz JU Rezervata Lokrum.

Pročitajte još

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO! Obilježavamo Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Dulist

UPOZORENJE PODUZETNICIMA Opet stižu uplatnice za upis u neobvezujući registar

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija