Natrag
15.2.2019 22:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

REVITALIZACIJA SELA Grad dijeli autohtone sadnice!

29.11.2018 @ 19:00 Dulist Grad
8;8

Podijelite:

Grad Dubrovnik započeo je s podjelom sadnica stanovnicima prigradskih područja, a u prvom krugu je podijeljeno 2.300, od planiranih 3.700 sadnica autohtonih biljaka.

Na dodjeli na Gromači, gdje se obavljala podjela za sva Gornja sela, bio je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

-Ovo je simboličan potez, dakle nije nešto što je financijski posebno zahtjevno, ali je važno jer govorimo o revitalizaciji naših sela, govorimo o tome kako želimo da se ljudi vrate na to područje i želimo potpomoći tu priču. Puno se može napraviti i kroz obiteljska poljoprivredna gospodarstva jer gosti sve više žele nešto što je autentično, žele domaće proizvode iz vrta domaćinstva u kojem borave – kazao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.

U prvom krugu, osim za Gornja sela, podijeljene su i sadnice stanovnicima Zatona, Orašca, Mokošice, Brsečina i Dubravice, a idući tjedan podijelit će ih se još 1.400 na Elafitskim otocima, Osojniku, Bosanci, u Trstenom i Komolcu. Podjela je organizirana putem gradskog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more te u suradnji s mjesnim odborima i gradskim kotarima, a prema zahtjevima korisnika.

Dijele se autohtone sadnice poput maslina, vinove loze, smokava, limuna, trešnje, višnje, jabuka, šljiva, orah, mjendula, ukupne vrijednosti 85.500,00 kuna, financirane proračunskim sredstvima Grada Dubrovnika.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana