Natrag
21.2.2019 07:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Revelin u ritmu tanga

23.8.2012 @ 10:21 Ana Prohaska Kultura
2;2

Podijelite:

Slavni harmonikaš i bandoneonist Richard Galliano sa svojim Piazzolla Forever Septetom nastupio je u sklopu glazbenog programa 63. Igara s Tango projekt programom sinoć, 22. kolovoza na taraci tvrđave Revelin.

 Nakon što je festivalsku publiku lani oduševio svojom virtuoznošću na bandoneonu u izvođenju djela J. S. Bacha, Richard Galliano je na njegovom ovogodišnjem nastupu na Dubrovačkim ljetnim igrama s ansamblom Piazzolla Forever Septet nastupio s programom sastavljenim od tanga Ástora Piazzolle i samoga Galliana.

Slavni argentinski skladatelj Ástor Piazzolla bio je Gallianov prijatelj i mentor, također virtuozni bandoneonist, a zaslužan je za stvaranje nuevo tanga u kojem je spojio tradicionalni argentinski tango s elementima jazza i klasične glazbe. Na Revelinu je Galliano sa svojim ansamblom sastavljenim od četiri gudača, kontrabasa i glasovira izveo vlastite skladbe Tango pour Claude, Heavy Tango i New York Tango i neka od najpoznatijih Piazzollinih tanga poput Milonga del Angel, Oblivion, Soledad, zaključno s efektivnim Escualo.  
 
Richard Galliano je veliki doprinos glazbi dao uvođenjem harmonike kao instrumenta u jazz, a surađivao je s najvećim jazzistima svog vremena – Chet Bakerom, Toots Thielemansom, Paquitom D'Riverom i drugima.

Drugu godinu zaredom uspio je Galliano fascinirati i oduševiti festivalsku publiku svojom virtuoznošću, sigurnošću, umijećem fraziranja i sposobnošću postizanja golemog raspona tonskih boja, na ovom neobičnom, često potcjenjenom instrumentu, a nadamo se da će tako nastaviti i u sezonama koje slijede.

DLJI
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana