Aktualno

“Retorika Olge Muratti je volej u mozak”

Za predsjednika Gradskog vijeća predložen je HDZ-ov Niko Bulić, dok su SDP-ova Olga Muratti i HNS-ova Matija Čale Mratović imenovane njegovim zamjenicama.

Rezultat je to famoznog 'Dubrovačkog dogovora', koji nije prošao glatko.

Igor Miošić ispred liste Srđ je Grad čestitao je ironično na 'Dubrovačkom dogovoru', ali ne predstavnicima stranaka, nego njihovim glasačima.

Antun Pravedan ispričao se svima koji su glasali za HNS i koji neće imati razumijevanje za ovu koaliciju.

– Morali smo ovo prihvatiti, ali teška srca, jer bilo je – ili ovo ili novi izbori – rekao je za govornicom Pravedan.

Matko Bupić ispred Laburista rekao je kako je za svaku pohvalu kad stranke zatome animozitete za interes Grada, ali:

– Ovdje se stječe dojam da se radi o zapravo o gruboj želji za raspodjelom plijena. Iz tog razloga nećemo podržati ovakav prijedlog, ovakav koncept ne možemo podržati – istaknuo je Bupić te dodao kako se nada da sintagma 'Dubrovački dogovor' u rječnike neće ući po dobrome.

Prva žena dubrovačkog HDZ-a rekla je kako je ovakav dogovor svjetska praksa i kako je ovo odgovorna vlast.

– Gradonačelnik nije u Gradskom vijeću. Ono što je dobro za Grad mi ćemo podržati. Novi izbori bi napravili stanku u pulsiranju Grada. Ne mislim da činimo ništa bogohulno – rekla je Šuica te dodala kako se neće ispričati biračima jer smatra 'kako nisu napravili ništa loše'.

– HSLS je protiv ovakve koalicije – rekao je predsjednik te stranke Ivo Gjaja (koji je u koaliciji s HDZ-om i HSP AS-om), te dodao kako se 'okupilo društvo kako bi izglasali neke projekte koji su upitni za građane'.

Dubravka Šuica zbog toga je tražila od Gjaje da vrati mandat na raspolaganje.

Olga Muratti pak, predsjednica SDP-a za binom je rekla kako ova odluka nije bila jednostavna.

– Bila sam kandidatkinja na prvoj konstituirajućoj sjednici. Nisam dobila 13. glas, ali shvatili smo da dubrovački SDP nema pravo uvjetovati foteljama, nego moramo pokušati iznaći rješenje. Ne robujemo projektima koji se imaju donijeti, jer za golf su svi bili i prije, ali ne želimo kočiti napredak Grada – rekla je Muratti te dodala kako je ovo iznenađenje za sve birače, ali kako 'moraju pokušati'.

Maro Kristić ispred Laburista rekao je kako je retorika Olge Muratti 'volej u mozak', te kako je koalicija donesena samo kako bi se izglasao golf.

– Ja bih ovu koaliciju nazvao šakom jada – rekao je Kristić.

– Ako on mora vratiti vama mandat, onda vi svi morate svoj mandat vratiti biračima – rekao je Miošić.

Ispred DDS-a vijećnicima se obratio i Pero Vićan.

– Ne želim polemizirati sa iznesenim stavovima. Čestitam Šuici, Pravedanu i Muratti što su uspjeli zatomiti razlike. Ovo zaista može biti početak nečeg drugačijeg – rekao je za govornicom Vićan.

 

Pročitajte još

OVE SUBOTE U Cavtatu svećeničko ređenje don Roberta Karačića

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

SVJETSKO PRIZNANJE Valamar Collection Dubrovnik President najbolji europski luksuzni resort na plaži

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija