DuList INDuList PROMO

Restoran Orka – nova adresa za hedoniste!

Restoran Orka – nova adresa za hedoniste!

Restoran Orka nalazi se na Lapadskoj obali, u neposrednoj blizini istoimenog kafića. Interijer odlikuje spoj modernog i tradicionalnog. Budući da se radi o prostoru obiteljskog ljetnikovca iz 16. stoljeća, mnogo pažnje je posvećeno upravo dizajnu za koji je zaslužan arhitekt i dizajner interijera Vladimir Gugl

Ljubav prema dobroj hrani oduvijek je bila sastavni dio života obitelji Miletić. Iako su već dugo godina u ugostiteljskim vodama putem poznatog kafića na Lapadskoj obali, a ni turizam im zbog smještajnih kapaciteta nije stran, osjećali su kako nešto nedostaje da njihova priča bude potpuna.

Odluka o otvaranju restorana nije došla preko noći – uz pomno promišljanje i dozu smjelosti, najvažnije segmente su povjerili u ruke vrhunskim stručnjacima kako ništa ne bi prepustili slučaju. I njihov san se pomalo počeo ostvarivati, a na veselje svim hedonistima.

Restoran Orka nalazi se na Lapadskoj obali, u neposrednoj blizini istoimenog kafića. Interijer odlikuje spoj modernog i tradicionalnog. Budući da se radi o prostoru obiteljskog ljetnikovca iz 16. stoljeća, mnogo pažnje je posvećeno upravo dizajnu za koji je zaslužan arhitekt i dizajner interijera Vladimir Gugl. Gugl potpisuje dizajn mnogih poznatih objekata u regiji, među kojima je i dubrovačka Nautika. Rezultat ove uspješne suradnje jest topao i ugodan prostor, idealan za privatna, poslovna ili obiteljska druženja.

Želeći se zadržati u lokalnim okvirima što se tiče namirnica, a u isto vrijeme bježeći od standardne ponude, odluka o angažmanu chefa Zdravka Tomšića pokazala se ispravnom

Najdelikatniji segment svakako je bio menu. Želeći se zadržati u lokalnim okvirima što se tiče namirnica, a u isto vrijeme bježeći od standardne ponude, odluka o angažmanu chefa Zdravka Tomšića pokazala se ispravnom. Zdravko Tomšić već je dugo godina šef kuhinje izvrsnog restorana Draga di Lovrana a prethodno je osigurao kultni status na čelu restorana Kukuriku. Svim gurmanima je nadaleko poznat po svojoj kreativnosti a u profesionalnim krugovima je na glasu perfekcionista. Mladi tim restorana pomno je upijao svaki savjet i pokret ovog vrhunskog chefa, što je rezultiralo menuom u kojem je jasna tradicionalna okosnica s modernim utjecajem. Naglasak je stavljen na prepoznatljivost okusa i svježinu namirnica, tako da se u restoranu Orka svakodnevno peče kruh, ručno izrađuju paste i pripremaju jela od freške ribe i mesa provjerene kvalitete. Neka od jela koja jasno okrivaju Tomšićev potpis su svakako ceviche, tuna aioli, ravioli s nadjevom od bijele ribe u umaku od kozica, cherry rajčica i dagnji, file kovača u emulziji od dubrovačke malvasije i maslinovog ulja, janjeća koljenica na podlozi od restanog krumpira i raguom od boba, itd.

Pri odabiru vina također je bilo važno obuhvatiti različite ukuse, te vinska karta u suštini reflektira bogatstvo i raznolikost Hrvatske. Prednost je dijelom dana županijskim vinima poput rukatca, pošipa, dubrovačke malvasije, grka i plavca malog kako bi pratili lokalnu priču, međutim ljubitelji kontinentalnih i međunarodnih sorti će također pronaći nešto za sebe. Tako se, na primjer, uz čašu pjenušca možete opustiti, izabrati jela iz menua i propisno pripremiti svoja nepca za užitak. Ljubazno osoblje restorana će u tom slučaju dalje preporučiti vino koje najbolje prati Vaš izbor, kako bi doživljaj bio potpun.

S obzirom da obitelj Miletić oduvijek njeguje dobre odnose sa lokalnom zajednicom, želja im je da u restoranu Orka redovito pozdravljaju svoje sugrađane koji će se zadovoljno vraćati. Stoga je popust od 20% na cjelokupnu ponudu samo mali znak pažnje koji im mogu pokloniti za povjerenje.

Rezervacije za restoran moguće je napraviti na telefon 099 690 3334.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist