Natrag
21.4.2018 07:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

RESTORAN MORE Proteklih deset godina ostali smo vjerni domaćoj kuhinji

22.9.2017 @ 20:39 Dulist dulist IN
13;13

Podijelite:

Restoran More slavi jubilarnih deset godina postojanja. Ono na što su posebno ponosni je, kako kažu, to što Restoran More već deset godina kroz raznovrsne ponude uspijeva zadržati kvalitetu i visoke ocjene gostiju.

Za to je naravno zaslužan njihov tim koji profesionalno, kreativno i s ljubavlju osmišljava, osluškuje i stvara ponudu za koju smatraju da je najbolja za restoran i brojne goste. Otvoreni koncept kuhinje, priprema flambiranih jela i tatara pred očima gostiju svakako je nešto što upotpunjuje kompletan doživljaj gosta. Vinska karta bazirana je na vrhunskim hrvatskim vinima iz svih regija Hrvatske, a posebno iz dubrovačke iz koje potječe najviše vina koja se nalaze na njihovoj vinskoj karti.

Razgovarali smo sa ‘alfom i omegom’ kuhinje – Marom Bajurinom koji nam je otkrio što se najviše promijenilo u posljednjih deset godina, strukturi gostiju i pripremi hrane.

-Struktura gostiju podosta se promijenila, a s tim i njihova očekivanja. Proteklih desetak godina pokušali smo ostati vjerni našoj, ako tako mogu reći – domaćoj kuhinji. Naime, prilikom pripreme jela želimo uvijek zadržati mirise i okuse naše kuhinje. Naravno, isto tako moramo pratiti današnje trendove iako sam gotovo siguran da najveći broj naših gostiju uistinu želi upoznati tradicionalno spremanje hrane – rekao je Bajurin i dodao koji su to njegovi kulinarski ‘aduti’.
-Većina gostiju odabire jela pripremljena od morskih plodova te mesna jela obogaćena prilozima pripremljenima na tradicionalni način – kazao je.

Na pitanje što bi najviše trebalo privući goste, posebno one domaće, Bajurin je odgovorio:
-Kad se pripremi vrhunski komad ribe, mesa ili naše nadaleko cijenjene mušule i kamenice, reakcija je uvijek odlična jer sam ukus navedenoga je dovoljna garancija. Uz sve već nabrojeno, smatramo da je iznimno važna i sama prezentacija jela. Mi smo oduvijek željeli biti otvoreni za Grad na svim našim punktovima. Uvijek nam je bilo drago viđati naše sugrađane u baru Taraca. Sada nas sve češće posjećuju i u našoj novootvorenoj slastičarni Slatki Kantun. Oduvijek smo pripremali ponude za posebne prigode želeći na taj način približiti ponudu lokalnom stanovništvu – rekao je Bajurin.

Pri slaganju menija, Bajurin je naglasio kako je ‘želio ponuditi jelovnik kojim bi gostima priuštio uživanje u okusima dobre kuhinje’. Dodajmo kako se meni mijenja u principu jednom godišnje, s tim da u zimskom razdoblju jelovnik moraju prilagoditi namirnicama koje su tada dostupne na tržištu. Kad bi mogao izdvojiti najdraže jelo, to bi bila sva jela – od morskih plodova. Domaćim gostima od morskih jela preporučio bi pečenu hobotnicu s povrćem, file orade pečen u papiru s povrćem, ali i njihovu domaću juhu od leće te kako ističe ‘uvijek dobre odreske’. Bajurin je otkrio kako će posebno za desetu jubilarnu obljetnicu 23. 9. i 24. 9. cijene menija biti umanjene za 20 posto što uz vrhunsku ponudu čini dodatan razlog za posjetiti Restoran More.

promo

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana