Kultura

RENESANSNI VRT Posljednja izvedba u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

RENESANSNI VRT Posljednja izvedba u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

U ponedjeljak pred mnogobrojnom publikom u ljetnikovcu Bunić-Kaboga održala se posljednja ovogodišnja izvedba projekta Renesansni vrt. Osim toga publika je premijerno vidjela i novi  multimedijalni sadržaj koji je Udruga izradila u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o.  s kojom i u budućnosti nastavlja razvijati kulturne programe u ljetnikovcu.

Cijeli mali jubilej od pet godina sinoć je proslavila Udruga Sve ostalo je glazba jer upravo toliko kontinuirano traju njihovi pomno osmišljeni kulturni programi u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

Od 2014. godine je započela suradnju sa Zakladom Caboga Stiftung, izvodeći umjetničke programe u obnovljenom ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Svaki je od programa osmišljen u skladu s prostorom i nasljeđem – renesansnim perivojima  i prostorima dubrovačkih ljetnikovaca koji predstavljaju jedinstveni primjer ladanjske arhitekture i urbanog promišljanja,  ali i mjesta okupljanja i umjetnickog stvaralaštva. Projekt Renesansni vrt koji je premijerno izveden 2016. godine, temeljen je na suvremenoj interpretaciji kulturne baštine i polazi od mitskog.

Koncept projekta potpisuje pijanistica Ivana Jelača, uz koju u komornom ansamblu nastupaju sopranistica Marija Lešaja i flautistica Ines Ivanjek. Autorica vizualnih materijala je Iva Dedo, fotografija Katarina Karakaš Spiroski. Suradnica na sinopsisu je Petra Jelača, a konzultantica Maja Nodari.

Ovaj jednosatni glazbeni program,  „uokviren“  vizualnim materijalima  i kraćim vodstvom Marojice Bijelića, domaćina u liku duha Bernarda Kaboge, posjetitelja uvodi u čaroban ambijenprizivajući davna vremena dubrovačkog ladanjaUlomak s koncerta dostupan je na linku.

Udruga Sve ostalo je glazba u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o. je izradila multimedijalni sadržaj koji je nakon izvedbe premijerno predstavljen javnosti, a daje uvid u širi kulturološki kontekst i značaj dubrovačke ladanjske arhitekture i baštine.  Početak je to razvoja projekta i u vidu kulturnog turizma te brendiranja ljetnikovca kao mjesta za interpretaciju kulturne baštine. Djelić ove multimedije možete pogledati ovdje.

Projekt  se realizira u organizaciji Dubrovačke baštine do.o., produkciji EventLab-a, uz potporu Zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist