Aktualno

Renata Zlatković predstavlja knjigu ‘Kalorije’

Renata Zlatković predstavlja knjigu 'Kalorije'

Društvo Slagalica ovog tjedna u suradnji s obrazovnim te kulturnim ustanovama Grada Dubrovnika obilježava ‘Tjedan skretanja pažnje na poremećaje hranjenja’.

Tako će se u subotu, 02. ožujka s početkom u 11 sati u atriju Kazališta Marina Držića održati predstavljanje knjige ‘Kalorije’, autorice Renate Zlatković.

Uz spisateljicu, psihologinju po struci, sudjelovat će Jadranka Zlošilo (prof. psihologije), Katarina Palinić (prof. hrvatskog jez. i knjiž.), Marina Kljunak Čuikin (predsjednica Društva Slagalica) te Zlatko Tomić koji će o romanu progovoriti s gledišta ilustratora – strip autora. Glumica umjetničkog ansambla KMD-a, Nika Lasić će publiku uvesti u centar radnje čitanjem ulomaka iz knjige. Prvo izdanje romana (2015. g.) je rasprodano, a njegovo drugo, izmijenjeno i dopunjeno izdanje je u pripremi. O potvrdi kvalitete ‘Kalorija’ govore i nominacije za nagrade ‘Grigor Vitez’ i ‘Anto Gardaš’ iste godine.

‘Kalorije su roman s delikatnom temom o šesnaestogodišnjoj adolescentici, njezinim psihofizičkim mogućnostima, željama i dilemama. Autorica postiže izravan kontakt s čitateljem koji postaje sudionik u razvoju priče. Na taj način ujedno šalje i poruku i upozorenje svima koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju mladih, pa Kalorije nisu samo djelo (nesvakidašnje, ali nadasve aktualne tematike) o mladima i za mlade. Riječ je o vrsnoj prozi, stilski i jezično besprijekornoj, i zbog toga privlačnoj i zanimljivoj svim dobnim kategorijama.’ (Eta Rehak)

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist