Sport

REMI ‘NEBESKOPLAVIH’ Pločani izvukli 2:2 u posljednjoj minuti

REMI 'NEBESKOPLAVIH' Pločani izvukli 2:2 u posljednjoj minuti

GOŠK Dubrovnik 1919. remijem je započeo svoj nastup u južnoj skupini 3. Hrvatske nogometne lige.

U županijskom derbiju 1. kola odigranom u subotu popodne na Lapadu momčad Franja Domića odigrala je 2:2 (1:0) protiv Jadrana Luke Ploče. Dvostruki strijelac za GOŠK bio je Vinko Petković, dok su kod gostiju zabili Jurčević i Musulin.

Treba reći kako je dubrovački trećeligaš od prve minute nametnuo svoj ritam igre te kroz posjed stvarao prilike pred gostujućim vratarom. Dominaciju su GOŠK-ovci uspjeli okruniti pogotkom u 45. minuti, kad je nakon skoka buketa igrača obiju momčadi Petković u maniri Gerda Mullera oštrim udarcem pospremio ‘otpadak’ u mrežu Pločana.

U drugom poluvremenu prošle su tek tri minute kad su gosti uspjeli izjednačiti preko Zdenka Jurčevića. Ipak, domaći uskoro opet uspostavljaju dominaciju na terenu te su nagrađeni drugim pogotkom. Još jednom je precizan bio Petković, koji se opet sjajno našao pred protivničkim vratarom. I kad se mislilo da će domaći na kraju meča uzdignutih ruku napustiti travnjak Pločani su poravnali. U sudačkoj nadoknadi precizan je bio Ante Musulin.

Inače, ‘Nebesko plavi’ su na travnjak istrčali u sastavu: Kristić, Torbarina, Horvat, Nikolić, Caput, Berković, Nađ, Glavinić, Petrušić, Petković i Ljubić, dok su na klupi bili Jurjević, Smrdelj, Ničetić i matić.

Usput vrijedi zabilježiti i jedan raritet. Naime, nakon što su cijelo prvo poluvrijeme domaći odigrali u plavo-bijelim, a gosti u bijelo-plavim dresovima, Pločani su drugi dio odigrali u tamnijim bojama. Očito je time riješen problem s raspoznavanjem, jer su u drugom dijelu gosti uspjeli dvaput zabiti.

Pročitajte još

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist

BRAVO Franko Torić osvojio naslov prvaka na turniru u parastolnom tenisu

Dulist