Crna kronika

Rekordna zapljena marihuane na Kleku

Rekordna zapljena marihuane na Kleku

Na međunarodni granični prijelaz Klek, s namjerom ulaska u Hrvatsku u nedjelju, 10. studenog u 15,20 sati,  pristupio je osobni automobil, albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Albanije.

Tijekom obavljanja granične kontrole od strane granične policije i djelatnika carine uočene su preinake u prtljažniku, zbog čega se posumnjalo na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Obaviješteno je nadležno državno odvjetništvo, a 38-godišnji vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, policijski su službenici obavili detaljnu pretragu vozila kojom prilikom je u prerađenom dijelu između zadnjeg sjedišta i rezervoara pronađeno 58 paketa oblijepljenih prozirnom pvc folijom ukupne težine 31 420,18 g marihuane. Ovo je rekordna zapljena marihuane na graničnom prijelazu Klek, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 470 000 kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko  1 600 000 kuna.

Osumnjičeni 38-godišnjak je sinoć, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist